Google va elimina aproape 900.000 de aplicații din Play Store
Autor: Delia Gheață | 16 mai 2022, 20:38
Specialiștii companiei au termen până la toamnă
Specialiștii companiei au termen până la toamnă
Magazinul Play Store este plin de aplicații care nu sunt actualizate în mod regulat. Iar Google intenționează să își curețe catalogul.

Google vrea să facă Play Store mai sigur și a decis să se ia la trântă cu aplicațiile abandonate sau igorate din punctul de vedere al actualizării. În orice caz, așa a anunțat, la începutul lunii aprilie, echipa de dezvoltatori Android, principala preocupare fiind protecția vieții private a utilizatorilor.

Astfel, compania cu sediul în Mountain View ar putea face o mare curățenie de primăvară pe platforma sa, concentrându-se pe aplicațiile care nu au primit nicio actualizare în ultimii doi ani. Într-adevăr, în lipsa unui patch de securitate recent, acestea devin mai vulnerabile și pot prezenta defecte potențial periculoase.

Pe baza unui raport al firmei de analiză Pixalate, specialiștii americani de la Cnet au anunțat că aceste aplicații neglijate reprezintă până la 869.000 de titluri în Play Store. Apple nu este departe, deoarece se spune că App Store are 650.000. Ceea ce înseamnă că aproape 1,5 milioane de cereri au fost abandonate, adică o treime din cataloagele combinate.

Pregătirea pentru sosirea Android 13

În comunicatul său de presă, Google a anunțat că dezvoltatorii de aplicații au termen până la 1 noiembrie pentru a se conforma, făcându-le compatibile cu Android 11 sau o versiune mai recentă. Cu toate acestea, ei pot obține o prelungire de 6 luni dacă solicită acest lucru.

Această dată nu este nesemnificativă, deoarece coincide cu disponibilitatea probabilă a Android 13 pe gama Pixel. După aceea, aceste aplicații ar trebui să fie invizibile în bara de căutare a Magazinului Play sau chiar să fie eliminate cu totul. Prin urmare, utilizatorii noi nu vor mai putea să le descarce. Apple nu a dat încă niciun indiciu cu privire la această problemă, dar este probabil ca firma din Cupertino să acționeze în același mod.

Citește și Google anunță Pixel Watch, un nou telefon Pixel 6a şi alte noi gadgeturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se cere închiderea celui mai mare câmp gazifer din Europa

Șeful Shell Olanda consideră că guvernul Țării de Jos ar...

Cum vă ajută ChatGPT să vă planificați vacanța

Recomandări de hoteluri, rezervări de bilete......

Noua ordine mondială și ce înseamnă BRICS

Acronimul a început ca un termen oarecum optimist pentru...

Grevele din Franța scumpesc gazele în Europa

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au...

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o...

Crossuri externe