Google va plăti sute de milioane de dolari din cauza unei probleme de securitate

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Google
Google
Google a acceptat să plătească 350 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces intentat de acționarii companiei în legătură cu o problemă de securitate a platformei de socializare Google+, în prezent închisă.

Google a identificat problema în martie 2018, aceasta viza o eroare de software care a persistat timp de trei ani, timp în care a expus datele personale ale utilizatorilor Google+.

După ce a aflat, gigantul tehnologic ar fi ascuns problema timp de luni de zile, subliniind în mod public angajamentul său față de securitatea datelor, relatează Reuters.

Acționarii au declarat că Google s-a temut că dezvăluirea ar putea fi supusă unui control strict similar cu cel de care s-a confruntat Facebook după ce Cambridge Analytica, cu sediul la Londra, a colectat datele utilizatorilor săi pentru alegerile din 2016 din SUA.

Potrivit plângerii, acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, au scăzut de mai multe ori după apariția știrii despre problema de securitate, afectând compania cu o scădere de miliarde de dolari din valoarea de piață.

Procesul condus de James Diossa, în numele unui fond de pensii de stat care deținea acțiuni Alphabet, acoperă acționarii Alphabet din 23 aprilie 2018 până la 30 aprilie 2019.

Google a negat că ar fi comis vreo infracțiune atunci când a acceptat să ajungă la o înțelegere și nu a găsit nicio dovadă că datele au fost folosite în mod abuziv.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai companiei, Jose Castaneda, a declarat: "Identificăm și rezolvăm în mod regulat problemele de software, dezvăluim informații despre acestea și luăm aceste probleme în serios. Această problemă se referă la un produs care nu mai există și suntem mulțumiți că a fost rezolvată."

Avocații acționarilor ar putea solicita până la 66,5 milioane de dolari din tranzacție pentru onorarii, arată documentele judiciare.

Înțelegerea de luni a fost dezvăluită la 5 săptămâni și jumătate după ce Google a soluționat un proces în care arăta că a urmărit în secret felul în care utilizatorii au navigat pe internet. Termenii acestei înțelegeri nu au fost încă dezvăluiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Eolian
Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă
BCE
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Furnizorii de energie, luați la control de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Termocentrala

pixel