Google a anunțat noile sale funcțiuni AI, la scurt timp după noul pas făcut de ChatGPT
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Inteligența Artificială
Inteligența Artificială
Competiția acerbă din domeniul inteligenței artificală se întețește, Google vine cu o nouă prezentare, după ce ieri ChiatGPT a prezentat cel mai recent update al său.

Alphabet, compania mamă a Google, a dat marți startul unei prezentări în care a arătat cum își extinde funcțiunile de inteligența artificială în multiplele sale aplicații, la o zi după ce OpenAI a prezentat un nou model de inteligență artificială care poate lucra cu citi și lucra sunete.

La evenimentul său anual pentru dezvoltatori I/O din Mountain View, California, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a declarat că societatea va implementa previziunile AI pentru toți utilizatorii din SUA în această săptămână, după o lungă perioadă de testare publică începând de anul trecut, relatează Reuters.

Google a anunțat, de asemenea, îmbunătățiri ale modelului său Gemini Pro 1.5, capabil să gestioneze cantități masive de date. Marți, Google a anunțat că a dublat această cantitate, la 2 milioane de tokeni, ceea ce înseamnă că inteligența artificială ar putea să răspundă la mai multe întrebări.

Tokenii folosiți de AI sunt fragmente de date folosite de algoritmi pentru a forma răspunsuri. Tokenii pot reprezenta cuvinte, simboluri sau franze întregi.

Modelul Pro va fi disponibil și pentru abonații la serviciul Gemini Advanced al Google.

AI Overviews utilizează AI pentru a sintetiza informații și a răspunde la interogări mai complexe pentru care nu există un răspuns simplu pe web.

Noile caracteristici AI prezentate la evenimentul pentru dezvoltatori Google I/O din Mountain View, California, vor ajuta investitorii să evalueze progresele înregistrate de Alphabet, care concurează cu Microsoft, OpenAI și alte companii pentru a domina această tehnologie emergentă.

OpenAI, susținut de Microsoft, a prezentat luni un nou model de inteligență artificială numit GPT-4o, care permite ChatGPT să răspundă prin voce în timp real și să poată fi întrerupt. Rivalii consideră ambele caracteristici cu care este acum dotat asistentul vocal pe bază de inteligență artificială o provocare.

Acțiunile Alphabet au rămas aproape neschimbate în ședința de tranzacționare de marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...


pixel