Green Deal: Industria europeană cere sprijinul Bruxelles-ului
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Industrie / FOTO: Freepik
Industrie / FOTO: Freepik
Mai multe companii au elaborat chiar și o declarație în acest sens. 

57 de grupuri industriale ce-și desfășoară activitatea în Europa cer în „Declarația de la Anvers” un acord industrial european care să completeze Pactul verde și să mențină locurile de muncă de înaltă calitate pentru lucrătorii europeni.

„Europa nu trebuie să fie doar un continent al inovației industriale, ci trebuie să rămână un continent al producției industriale” afirmă semnatarii documentului, grupuri europene dar și americane, printre care Exxon Mobil, Dow și DuPont.

„Pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2050 și a atinge obiectivul recent anunțat pentru 2040, producția europeană de energie electrică va trebui să se înmulțească, iar investițiile industriale vor trebui să fie de șase ori mai mari decât cele din deceniul precedent”, afirmă companiile semnatare.

Această provocare enormă „vine într-un moment în care companiile mari, dar mai ales întreprinderile mici și mijlocii se confruntă cu cea mai gravă încetinire economică din ultimul deceniu”, și-au argumentat ei solicitarea.

Pentru ca lucrurile să fie cât se poate de clare, în text se menționează că „cererea este în scădere, costurile de producție cresc și investițiile se deplasează în alte regiuni”. Economia americană, care beneficiază de sprijin financiar din partea Legii de reducere a inflației (IRA), precum și supracapacitatea chineză și exporturile în creștere către Europa amplifică și mai mult presiunea asupra industriei europene, subliniază semnatarii. 

„Fără o politică industrială țintită, Europa riscă să devină dependentă chiar și de produse și substanțe chimice de bază”, declară industriașii. „Trebuie să păstrăm industria în Europa, pentru că va oferi soluțiile climatice de care Europa are nevoie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel