Guvernul britanic a schimbat TACTICA. Purtarea măștilor în școli nu era necesară

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Guvernul britanic a schimbat TACTICA. Purtarea măștilor în școli nu era necesară
Guvernul britanic a schimbat TACTICA. Purtarea măștilor în școli nu era necesară
Guvernul britanic şi-a revizuit reglementările în ceea ce priveşte portul măştilor în şcolile din Anglia, după ce a afirmat că această măsură nu era necesară, provocând miercuri noi critici pe tema gestionării epidemiei cu noul coronavirus, informează AFP.

În regiunile unde transmiterea virusului este ridicată, adulţii şi elevii trebuie de acum înainte să-şi acopere faţa atunci când se deplasează în interiorul unităţilor de învăţământ. Portul măştii nu va fi cu toate acestea obligatoriu în sălile de clasă, unde se estimează că riscurile sunt mai mici.

În restul ţării, guvernul nu recomandă portul măştii, dar lasă unităţile să decidă ''dacă acestea consideră că este adecvat pentru situaţia lor particulară'', a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat publicat marţi seară.

Pași de urmat dacă ești bolnav de COVID-19

Această schimbare de poziţie are la bază recomandările OMS exprimate vineri în favoarea portului măştii de la vârsta de 12 ani ca măsură împotriva transmiterii virusului şi intervine la o zi după o decizie similară luată în Scoţia, fiecare entitate care aparţine Regatului Unit având competenţe în materie de educaţie.

Directorii unităţilor şcolare au insistat pentru utilizarea măştii, susţinuţi de Partidul Laburist, principalul partid de opoziţie şi de sindicatele din educaţie.

Cu toate acestea, măsura nu-i mulţumeşte nici pe laburişti, care estimează că portul măştii ar trebui să fie generalizat în spaţiile comune ale şcolilor, nici pe o parte dintre deputaţii conservatori.

''Este imposibil să înţelegem de ce acest lucru nu a fost făcut mai devreme'', a spus un deputat conservator citat sub acoperirea anonimatului de The Times. ''Este fiasco după fiasco, schimbare după schimbare'', a spus acesta cu regret.

Un alt deputat conservator, Marcus Fysh, a estimat că guvernul ''se înşală complet''. ''Măştile ar trebui să fie interzise în şcoli'', a scris acesta pe Twitter.

Această schimbare vine după cea referitoare la notarea examenelor, anulate anul acesta din cauza coronavirusului, o controversă care a dus la demisia directorului Ofqual, instituţia care reglementează examenele.

Aceste controverse au subminat credibilitatea ministrului educaţiei, Gavin Williamson. După ce a oferit asigurări în urmă cu doar câteva zile că măştile nu sunt necesare, acesta şi-a justificat decizia afirmând că guvernul ''respectă recomandările ştiinţifice şi medicale cele mai recente''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik

pixel