Guvernul francez cere integrarea companiilor Renault și Nissan
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Guvernul francez vrea întărirea alianței Renault-Nissan
Guvernul francez vrea întărirea alianței Renault-Nissan
O delegație guvernamentală franceză a propus autorităților de la Tokyo integrarea companiilor auto Renault și Nissan, cel mai probabil sub umbrela unei singure companii, transmite Reuters . Inițiativa guvernului francez, unul dintre acționarii grupului Renault, survine în contextul în care fostul președinte al alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, se află în închisoare fiind acuzat de malversațiuni financiare, fapt ced a alimentat și speculațiile legade de încetarea colaborării dintre grupul francez și companiile japoneze aliate.

Delegația, din care a făcut parte și Martin Vial, directorul Renault numit de guvernul francez, a cerut și dreptul de a numi viitorul președinte al Nissan.

Fostul președinte al Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat pe 19 noiembrie, la Tokyo, fiind acuzat că a raportat un salariu mai mic timp de opt ani, până în martie 2018, și că a transferat pierderile rezultate din unele investiții în contul companiei Nissan. Ghosn a respins toate acuzațiile.

Citește și:

Renault îl înlocuiește totuși pe Carlos Ghosn

Guvernul francez a cerut o întrunire a consiliului de administrație al Renault în următoarele zile pentru a numi un înlocuitor pentru Ghosn. Ministrul de Finanțe Bruno Le Maire l-a indicat pe Jean-Dominique Senard, directorul executiv al Michelin, ca posibil succesor al lui Ghosn.

”Statul francez, în calitate de acționar, va avea un cuvânt de spus. Ce vă pot spune este că Jean-Dominique Senard ar putea fi o bună alegere pentru a conduce Renault”, a spus Le Maire, într-un interviu pentru Journal du Dimanche.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel