Holcim aleargă după achiziții. A pus ochii pe 10 companii mari și mici
Autor: Mara Ivan | 16 mai, 20:14
Decizia vine după vânzara masivă de acțiuni
Decizia vine după vânzara masivă de acțiuni
Anul trecut, Holcim a preluat grupul Firestone, pentru care a plătit 3,4 miliarde de dolari.

Holcim examinează posibilitatea achiziţionării a zece companii mari şi mici, a anunţat luni directorul general al celui mai mare producător mondial de ciment, Jan Jenisch, după ce compania elveţiană şi-a vândut operaţiunile din India, transmite Reuters.

"Înregistrăm creştere într-un ritm destul de rapid şi intenţionăm să investim câştigurile obţinute în urma vânzărilor de active, pentru a accelera strategia noastră de creştere până în 2025 şi să achiziţionăm noi companii", le-a spus Jenisch jurnaliştilor.

Acesta a adăugat: "În acest moment analizăm şi negociem zece acorduri care implică companii mari şi mici. Suntem pregătiţi pentru o nouă tranzacţie cum a fost cea de anul trecut cu Firestone, pentru care Holcim a plătit 3,4 miliarde de dolari".

Luni, Holcim a anunţat vânzarea operaţiunilor din India grupului Adani, pentru 6,4 miliarde de franci elveţieni (6,38 miliarde de dolari), cea mai mare vânzare de active din 2022.

Citește și Rachetele Javelin: Lockheed Martin obține contracte de 309 milioane dolari

Citește și Suedezii de la ABB s-au îndrăgostit de Brașov: ”Sigur este un loc bun pentru a investi”

În ultimii 15 luni, Holcim a cheltuit cinci miliarde de franci elveţieni pe achiziţii de companii din afara pieţei cimentului, pentru a se concentra pe producerea de prefabricate din beton, produse pentru acoperişuri, asfalt şi mortar.

"Sperăm să putem menţine un ritm similar şi să investim rapid banii obţinuţi în urma tranzacţiei din India", a afirmat Jenisch. Luni, acţiunile Holcim înregistrau un avans de 2,9%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Euro coboară sub 1,02 dolari pentru prima dată din 200

Euro și-a continuat miercuri alunecarea în raport cu...

Prețul cuprului continuă să se prăbușească

Cuprul a coborât sub 7.500 de dolari pe tonă, în timp ce...

Crossuri externe