Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Vechi clădiri care odată făceau parte din strălucirea orașului zac acum uitate ruinându-se pe zi ce trece.
Lângă celebra Piață Ovidiu, la câțiva pași, cu vedere la Marea Neagră spre portul Tomis, se află și hotelul Palace care de mai mulți ani nu-și găsește un nou stăpân.
Actualii proprietari au închis în anul 2016 hotelul, după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat probleme la structura de rezistență a clădirii.
Tot în același an, proprietarii Hotelului Palace, Ion Ilie, Anca Maria Ilie, Stelian Ion Ilie, Şerban Mihai Ilie, Ioan Niculae Boată şi Victoria Ştefania Minona Verhuven au obţinut de la Primăria municipiului Constanţa, autorizaţia de construire care permitea lucrările de primă urgenţă la imobilului, însă lucrările nu s-au concretizat niciodată iar hotelul s-a închis, scrie Cuget Liber.
Hotelul Palace din Constanţa a fost finalizat în anul 1914, fiind construit de arhitectul Edgar de Goue, proiect care i-a fost încredințat la acea vreme de către Societatea Marilor Stabilimente.
Hotelul Palace este strâns legat de existenţa Cazinoului din Constanţa. Baronul Edgar de Marcay, căruia îi fusese concesionat Cazinoul în anul 1912, de către Primăria Constanţa, îşi luase angajamentul de a construi un spaţiu special în care să poată fi găzduiţi pasionaţii de jocuri de noroc ce veneau special la Marea Neagră.
Însă, la scurtă vreme după concesionarea Cazinoului către Edgar de Marcay, acesta a fost preluat de Societatea Marilor Stabilimente, care a dus la bun final angajamentul luat de baron. În luna iulie 1914, Hotelul Palace din Constanţa a fost inaugurat cu tot fastul specific perioadei.
În anul 1928, hotelul a fost vândut de către Societatea Marilor Stabilimente avocatului Toma Boată, condiţia fiind ca avocatul să achite datoriile hotelului. Preluat de germani în timpul Celui de-al doilea Război Mondial, apoi de trupele sovietice şi, ulterior, de statul român, în timpul regimului comunist, în anul 2001, hotelul a fost retrocedat moştenitorilor avocatului Toma Boată.
Cazinoul din Constanța, după 5 ani de încercări nereușit, clădirea se reabilitează
Compania Națională de Investiții poate semna contractul de restaurare a Cazinoului din Constanța după ce societatea care a contestat licitația a renunțat, joi, la cererea depusă la CNSC. Astfel, după 5 ani de încercări și 4 licitații anulate, clădirea Cazinoului din Constanța poate fi reabilitată.
Societatea care a contestat cea de-a patra licitație pentru restaurarea Cazinoului din Constanța a renunțat, joi, la cererea depusă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC). Aceasta era ultima posibilitate legală prin care societatea mai putea să oprească licitația.
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a declarat, pentru Mediafax, că speră ca până la sfârșitul anului să se semneze contractul de restaurare și, din primăvară, să înceapă efectiv lucrările.
„Și-a retras contestația. Este cel mai frumos cadou pe care îl puteam primi în ajun de Crăciun. Cazinoul are o valoare simbolică, esențială pentru municipiul Constanța, îndrăznesc să spun pentru Dobrogea și pentru România. Sper ca până la sfârșitul acestui an să fie semnat contractul pentru proiectare și execuție lucrări de reabilitare și restaurare în Cazino. Mi-aș dori din toată inima ca acest eveniment important să aibă loc la Constanța, dar, chiar dacă nu va avea loc la Constanța, m-aș mulțumi să fie până la sfârșitul anului semnat contractul. Conform procedurii, vor urma trei luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru perioada de execuție. Asta înseamnă că sunt toate condițiile îndeplinite ca în primăvara acestui an să înceapă reabilitarea simbolului orașului nostru”, a spus Decebal Făgădău.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...