Hugo Boss își vinde afacerea din Rusia, după mai multe presiuni
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Hugo Boss / sursa foto: Pexels.com
Hugo Boss / sursa foto: Pexels.com
Producătorul german de haine de lux Hugo Boss va vinde afacerea din Rusia, după ce a fost implicat într-o serie de controverse. 

Hugo Boss a fost de acord să își vândă afacerea din Rusia partenerului său Stockmann, a declarat miercuri casa de modă germană.

Această tranzacție va pune capăt definitiv prezenței cunoscutei companii în Rusia. Deși inițial, în luna martie 2022, anunțase că a suspendat operațiunile fizice și online în această țară, Hugo Boss a continuat să vândă haine în Rusia, conform publicației germane Die Bild.

Comisia guvernamentală rusă pentru vânzarea de active străine a aprobat tranzacția, a relatat Interfax, citându-l pe ministrul adjunct al Industriei și Comerțului, Viktor Evtukhov, una dintre condiții fiind ca toate locurile de muncă să fie păstrate.

Hugo Boss nu a dezvăluit termenii financiari ai tranzacției. Rusia cere ca societățile străine să vândă activele cu reduceri de cel puțin 50%.

"Ca urmare a acordului, Hugo Boss nu va mai fi prezent în Rusia cu propria sa entitate juridică", a precizat Hugo Boss într-un comunicat.

Vânzarea, despre care Hugo Boss a precizat că este încă supusă aprobării unei autorități naționale europene, ar trebui să se încheie în al treilea trimestru al acestui an, potrivit Interfax.

Hugo Boss a fost supus presiunilor pentru că a continuat să furnizeze anumite bunuri în Rusia din partea unor organizații precum B4Ukraine, o coaliție de grupuri ale societății civile, care încearcă să oblige companiile occidentale să rupă legăturile cu Rusia.

"În ceea ce privește afacerile noastre cu ridicata, ne îndeplineam obligațiile contractuale față de partenerii noștri", a declarat Hugo Boss. "În acest context, Hugo Boss respectă și a respectat în permanență sancțiunile UE existente".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel