Iarnă în septembrie: Lapoviţă şi ninsoare pe Transalpina VIDEO
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Transalpina
Transalpina
Iarna a intrat în forţă, în România. În zonele montane ninge viscolit. 

În această dimineaţă, între localităţile Novaci şi Rânca de pe Transalpina, a început să ningă. Ninsoarea este însoţită de lapoviţă, dar şi de o vijelie puternică.

Angajații de la Drumuri au ajuns în zonă cu mai multe utilaje cu lamă și împraștie material antiderapant pe drum pentru a se putea circula în condiții bune.

Șoferii care tranzitează această porțiune de drum au fost avertizați să circule cu prudență și să anunțe autoritățile în cazul în care întâmpina probleme.

În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca și un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant.

”Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri!", au scris reprezentanţii DRDP Craiova într-o postare pe Facebook.

Cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe Coduri portocalii de vânt puternic pentru mai multe zone din România, toate valabile până astăzi, la ora 16,00. 

Sunt vizate zonele de munte din județele Covasna, Mureș, Harghita, Buzău, Bacău, Suceava, Neamț, Vrancea. În aceste regiuni, la altitudini de peste 1600 de metri se vor înregistra intensificări ale vântului cu rafale de 90...100 de kilometri pe oră. La peste 2000 de metri va ninge. 

Prognoza pentru București

Duminică, în Capitală, vremea va fi vântoasă și se va răci accentuat. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi
intensitatea fenomenelor meteorologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel