IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, plănuieşte investiţii de 1,9 miliarde de dolari în Ucraina

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ucraina / sursa foto: Freepik.com / inguskruklitis
Ucraina / sursa foto: Freepik.com / inguskruklitis
IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, are în plan să finanțeze proiecte în Ucraina în valoare de 1,9 miliarde de dolari în următoarele 18 luni, conform unei declarații făcute luni pentru Reuters de către un oficial al organizației.

Peste jumătate din această sumă va proveni din fondurile proprii ale IFC, iar restul va fi furnizat de parteneri precum guvernele occidentale și Comisia Europeană, a explicat Lisa Kaestner, directorul regional pentru Ucraina la IFC. Ea a menționat că o parte din aceste fonduri vor fi sub formă de granturi, dar vor fi disponibile și sub formă de garanții, ceea ce va permite IFC să-și adapteze strategia de investiții.

"Prin aceste mijloace, vom putea să explorăm investiții pe termen lung, cu accent mai mare pe cheltuielile de capital, deci cu riscuri mai mari, deoarece acestea sunt active care, din păcate, pot fi afectate pe măsură ce conflictul continuă", a explicat Kaestner într-un interviu acordat în timpul reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale desfășurate în aceste zile la Washington.

Următoarea serie de proiecte care vor primi finanțare de la IFC va include inițiative precum transportul fluvial pe Dunăre sau producția de electricitate din surse fotovoltaice și eoliene.

De la începutul invaziei rusești în Ucraina în februarie 2022, IFC a investit 1,1 miliarde de dolari în proiecte în această țară.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție de dezvoltare globală concentrată pe sectorul privat din piețele emergente. Cu o prezență în peste 100 de țări, în anul fiscal 2023, a angajat suma record de 43,7 miliarde de dolari în sprijinul companiilor private și instituțiilor financiare din țările în curs de dezvoltare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel