Impozitarea pensiilor. Câciu, ministrul Finanţelor, afirmaţia care naşte semne de întrebare în rândul seniorilor
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Câciu / Foto: gov.ro
Adrian Câciu / Foto: gov.ro
Ministrul Finanţelor a lansat ideea impozitării pensiilor, însă nu a reuşit să ofere detalii care să nu inducă panica în rândul seniorilor. 

Invitat la Antena 3, joi seara, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a vorbit despre impozitarea pensiilor. 

„Simt nevoia unor clarificări pe afirmația pe care ați făcut-o cu privire la pensii. Ați spus că un impozit va exista, el va fi pentru toate pensiile din România sau doar pentru cele speciale?”, l-a întrebat, joi seară, Sabina Iosub pe ministrul Adrian Câciu.

„Cu riscul de a vă dezamăgi, nu voi face acum o astfel de... Nu voi da acum acest răspuns”, a zis ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Adică sunt toate variantele pe masă?”, a insistat Sabina Iosub.

„Sunt elemente pe care trebuie să le avem în vedere, mai ales ținând cont de decizia din 2020 a Curții Constituționale, contributivitatea nu poate fi afectată din perspectiva impozitării. Deci, trebuie să ne uităm foarte atent, de aceea răspunsul nu e nici da, nici nu, ne uităm atent. Pentru că implicații nu sunt doar fiscale, economice, ci sunt și din perspectiva de constituționalitate”, a spus Adrian Câciu.

„Eu, ca jurnalist, înțeleg din asta că toate variantele sunt pe masă acum sau orice variantă e pe masă. Și tăcerea este un răspuns”, a conchis Sabina Iosub. Citeşte mai departe pe DC News.

 

Citeşte şi: Câciu, reacţie după ce a fost taxat pentru că i-a făcut pe unii antreprenori "babuini", pe vremea când era "simplu analist"

 

Ministrul Finanţelor îşi cere, public, scuze, pentru o declaraţie controversată pe care a făcut-o mai demult, pe vremea când nu era demnitar, într-un comentariu pe Facebook. 

Comentariul în care Adrian Câciu, pe atunci analist economic, i-a făcut pe unii antreprenori "babuini" a fost scos de la "naftalină" de către Bogdan Glăvan.

"Ia să vedem cine se sesizează acum.Ministrul de finanțe, plătit din banii noștri, afirmă că 90% din antreprenorii din România sunt babuini-antreprenori.Hai să vedem dacă se coagulează vreo mișcare de rezistență la atitudinea sfidătoare a ministrului finanțelor. Despre lipsa de știință economică manifestată nu mai vorbesc", a scris Glăvan.  

 

Reacţia lui Adrian Câciu, acum ministru de Finanţe

 

"Un dialog purtat cu mult timp în urmă pe rețelele sociale, pe vremea când eram un simplu analist economic, este scos din context și folosit azi ca și cum aceasta ar fi poziția mea ca demnitar public.

Adevărul este simplu: ca ministru de finanțe, îi susțin pe toți antreprenorii care își achită corect taxele sî își plătesc cinstit angajații. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele românești, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toți ceilalți, care aleg soluția evaziunii fiscale, am toleranță zero.

Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău. Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut și sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declarație contondentă, indiferent cât de veche ar fi", a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel