Impozitul pe nunţi. Ce i-a scăpat domnului Mişa

Autor: Elena Cristian
Data actualizării:
Data publicării:
În ultimele zile, am uitat de legile Justiţiei, de limitarea creditării, de remanierea Guvernului. Impozitul pe nunţi a monopolizat atenţia publică. Şi pe bună dreptate. Nunta este ceva unic în viaţa noastă şi prima nu seamănă cu a două. Şi nici a doua cu a treia. Şi tot aşa. Dar nu despre asta este dezbaterea. Sunt câteva întrebări pe care legea nu le lămureşte deloc.

Sunt vizaţi doar tinerii căsătoriţi? Dacă da, ce ne facem în situaţia în care  mireasa are 20 de ani şi mirele aproape 60? Că avem un exemplu pe ţeavă acum. Impozitul devine pe tânăra căsătorită? Sau a scăpat? Nu mai întreb ce se întâmplă de la două-trei nunţi în sus, că unii ar cam trebui să-şi angajeze un declarator de nunţi, dacă sunt şi ei vizaţi.

E clar, legea nu e perfectă, dar la cât de des se repetă nunţile în vieţile unor celebrităţi (a se citi tot ce mişcă prin politică şi showbiz), aş zice că Fiscul trebuie să fie ceva mai precis. Că va pierde grosul încasărilor.

Dar iar m-am îndepărtat de subiect. Cred că lucrurile nu ar trebui să se oprească aici. Potrivit statisticilor oficiale, anual se nasc cam 150.000 de copii. Cu botez, cu turta ruptă. Păi şi ce facem domnule Mişa. Îi lăsăm aşa să pornească în viaţă ca nişte evazionişti?

Apoi, potrivit tot statisticilor oficiale, rata divorţurilor este în creştere, o căsătorie din patru se termină la tribunal/notar. Numărul total al divorțurilor în România în 2016 a fost de 30.497. Domnule Mişa, stiţi ce petreceri se încing la divorţ? Cu lăutari, restaurant şi chiar cu aruncarea buchetului de la nuntă. Păi şi ce facem? Le lăsam aşa neimpozitate. Pleacă omul spre următoarea nuntă cu sacoşa de bani. Pierdeţi bani, domnule Mişa! Pierdeţi bani!

Nu aş vrea să omit nici decesele. Anual, mor cam 70.000 de oameni. Cu pomana de după îngropăciune, cele mai multe la restaurant. Păi să nu declare mortul tot ce i s-a făcut? Să declare, că altfel bugetul are de suferit. Şi ştiţi cât de scumpe sunt toate astea?

Şi, ca să nu uit. Aseară, la restaurantul de vizavi de mine a fost o aniversare. Împlinea omul 50 de ani. Vreo 100 de invitaţi, petrecere mare, manelişti şi două dansatoare exotice…L-am intrebat pe sărbătorit dacă a primit acasă adresă de la domnu’ Mişa să declare tot. Mi-a zis că nu, ceea ce m-a întristat. Pentru buget, desigur.

În concluzie, sper să se modifice RAPID legislaţia fiscală. Ar fi păcat să nu se întâmple. Ar creşte încasările şi am mai uita şi noi de marea evaziune. Care îşi vede bine mersi de drum. Şi tot creşte. Şi nici nu ne-am mai simţi discriminaţi când vine vorba de alte evenimente importante din viaţa noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik

pixel