În cartierul Healthcare City, construit în 2002, un batalion de oameni de știință tineri se agită în fața ecranelor Universității de medicină Mohammed ben Rachid al Maktoum, emirul Dabaiului. Clădirea adăpostește centrul de comandă și de control al epidemiei de covid-19, o structură pluridisciplinară creată la începutul crizei de Hamdane ben Mohammed, prințul moștenitor și vedeta rețelelor sociale. Scopul fiind de a coordona, pe teren, eforturilor medicilor, epidemiologilor și altor specialiști.
”De mai mulți ani, Dubai construiește infrastructuri digitale solide, care, astăzi, ne ajută să luptâm împotriva noului coronavirus”, a declarat Amer Sharif, supervizorul centrului. Dispunând de cea mai diversificată economie din Orientul Mijlociu, cu infrastructurile sale moderne și gustul pentru consum, Dubai a devenit, în ultimii ani, un buh aerian, un centru financiar, o destinație turistică și un oraș ultraconectat.
Emiratele Arabe Unite, care au realizat peste 1,6 milioane de teste în întreaga țară, au înregistrat, oficial, aproape 29.000 de cazuri de infecții, dintre care mai mult de 14.000 s-au vindecat și 244 au decedat. Potrivit medicului Sharif, tehnologia a ajutat izolarea și a evitat o propagare importantă a maladiei grație învățământului și muncii de la distanță, livrărilor la domiciliu cu ajutorul aplicațiilor și, în special, grație ”digitalizării totale a sistemului de sănătate”.
De la izbucnirea crizei provocată de SARS-CoV-2, Emiratele publică regulat progresele realizate de cercetătorii lor pentru a găsi un tratament și au dezvoltat mai multe aplicații, printre care ”Alhosn”, ce permite urmărirea persoanelor infectate. Polițiștii poartă căști inteligente ce măsoară temperatura trecătorilor, iar laboratoarele fabrică măști de protecție cu ajutorul imprimantelor 3D.
Citește și Decoperire NASA. Fenomen bizar. Cercetătorii americani sunt ȘOCAȚI
Amir Sharif spune că autoritățile din Dubai se inspiră de la alte țări, în special de la Coreea de Sud, dată exemplu de gestionare a crizei. Dar Dubai a dezvoltat propriul său model. ”Trebuie să supraveghem evoluțiile, dar trebuie să venit cu ceva în plus”, explică el. O misiune asumată de profesorul de medicină Alawi Al-Cheikh Ali, șeful echipei de cercetători a Centrului de comandă din Dubai.
Rolul acestei echipe este de a fi la curent cu ultimele progrese și dovezi științifice înregistrate oriunde în lume, informații folosite ulterior pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din Dubai. Totul făcut pe baza unei metodologii științice bine structurate. Metoda a permis adaptarea imediată a măsurilor adopate pentru prevenirea răspândirii noului virus și îmbunătățirea situației epidemiologice din țară, inclusiv prin importante investiții în testarea cetățenilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...