În Franța, Dacia Sandero s-a vândut cel mai bine în ianuarie
Autor: Simona Haiduc | 01 feb 2023, 18:05
Care este secretul acestui succes / Foto: Dacia Facebook
Care este secretul acestui succes / Foto: Dacia Facebook
Cu peste 6.500 de mașini vândute în luna ianuarie, Dacia Sandero este cea mai bine vândută mașină nouă în Franța, devansând Peugeot 208 și Renault Clio. 

Cea mai bine vândută mașină nouă din Europa în ultimii ani, Dacia Sandero a ocupat primul loc în clasamentul general al vânzărilor din luna ianuarie în Franța, potrivit ultimelor cifre publicate miercuri, 1 februarie, de PFA.

Cu 6.562 de unități vândute în prima lună a anului, cel mai popular model al mărcii românești a grupului Renault urcă în fruntea clasamentului. Înaintea lui Peugeot 208, campionul en-titre, cu 5.933 de vânzări în ianuarie, și a lui Renault Clio, cu 4.971 de unități.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru: în ianuarie 2021, de exemplu, Sandero depășise deja Peugeot 208, dar acesta din urmă a terminat apoi anul pe primul loc în clasamentul general al vânzărilor.

Clasamentul ia în considerare vânzările către persoane fizice, dar și către companii și către cei care închiriază pe termen scurt și lung, adăugând vehiculele demonstrative.

Secretul succesului 

Deși prețul lui Sandero a crescut anul trecut, modelul rămâne cea mai ieftină mașină nouă de pe piața franceză, cu un preț care pornește în prezent de la 11.490 de euro.

Pe lângă prețul său, Sandero beneficiază și de succesul versiunii sale crossover, Sandero Stepway, care a reprezentat aproape două treimi din vânzările de anul trecut. Cea de-a treia generație a întors și ea spatele dieselului, oferind o alternativă bicarburant benzină-GPL. Acesta este, de asemenea, un mare succes, deoarece acest motor reprezintă aproximativ 40% din vânzări.

Citește și Codul rutier, noi modificări. Din martie, șoferii trebuie să fie și mai vigilenți

Mai multe schimbări sunt stabilite, prin OG 11/2023, la Codul rutier, scopul lor fiind armonizarea cadrului legal privind circulația pe drumurile publice. Ordonanța de față se va aplica din 2 martie 2023. Ordonanța 11/2023, în primul rând, acordă dreptul ofițerilor și agenților de poliție din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor de a constata și sancționa mai multe contravenții. ...

Citește și Skoda reduce producţia din cauza deficitului de cipuri

"După începutul optimist din primele săptămâni ale anului, situaţia producţiei se înrăutăţeşte din nou", au precizat sindicatele, în buletinul săptămânal Skodovacky Odborar. În 2022, vânzările Skoda pe plan global au scăzut cu 16,7%, din cauza lipsei de componente, a problemelor apărute pe lanţurile de aprovizionare şi a războiului din Ucraina, dar cu toate acestea compania se aşteaptă la îmbunătăţirea situaţiei în 2023. ...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe