Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
China, țara care emite cea mai mare cantitate de dioxid de carbon din lume, precum și exportatorii de cărbune Africa de Sud și Indonezia s-au opus, de asemenea, planului. India, în calitate de deținător actual al președinției G20, a adoptat o poziție neutră în această chestiune, au declarat sursele - dintre care două au participat la reuniunea G20.
Ministerele indian al energiei și afacerilor externe nu au răspuns imediat la e-mailurile trimise de Reuters pentru a solicita un comentariu oficial.
Multe țări din lume suferă de valuri de căldură record, despre care oamenii de știință spun că sunt rezultatul schimbărilor climatice cauzate de arderea combustibililor fosili.
Obiectivele în materie de energie regenerabilă au fost propuse de țările G7 la reuniunea delegației ministeriale G20 de la Goa, India, pe baza unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), au declarat sursele citate de Reuters.
Rusia și Arabia Saudită au refuzat să accepte obiective privind creșterea capacității non-fosile sau termene limită pentru adăugarea de energie regenerabilă, pe motiv că gazele naturale reprezintă o parte esențială a mixului lor energetic.
O discuție privind producția de hidrogen, care, speră multe țări, va facilita tranziția de la combustibilii fosili, a fost, de asemenea, controversată. Unii membri au dorit să fie adoptată sintagma "hidrogen cu emisii reduse de dioxid de carbon", mai degrabă decât "hidrogen verde", au precizat sursele.
În timp ce hidrogenul verde este produs cu ajutorul energiei regenerabile, "hidrogenul cu emisii reduse de carbon" ar putea include hidrogenul produs cu ajutorul gazului, care are o intensitate mai mică de carbon decât cărbunele.
Miniștrii Energiei reprezentând membrii Grupului celor 20 de economii majore, care se întâlnesc pentru ultima dată înainte ca liderii să adopte o declarație la New Delhi în septembrie, au fost, de asemenea, în dezacord cu privire la războiul din Ucraina.
Ca răspuns la orele de discuții privind limbajul folosit pentru a descrie războiul, Rusia, care îl numește o operațiune militară specială, a ridicat pentru prima dată în cadrul unei reuniuni G20 problema atacurilor asupra gazoductului Nord Stream, care leagă Rusia de Germania, au declarat cei doi oficiali care au participat la reuniune.
În cadrul unei dezbateri care a început joi și s-a încheiat în primele ore ale zilei de vineri, Uniunea Europeană și Statele Unite "au căutat să critice Rusia" și au ridicat problema insecurității energetice ca urmare a războiului din Ucraina, a precizat una dintre surse.
"Rusia a ripostat spunând că fluxurile globale de petrol s-au schimbat din cauza sancțiunilor impuse de Occident și a cerut, de asemenea, o anchetă internațională privind sabotarea conductei", a spus oficialul.
Cele trei surse au declarat că lipsa de consens va însemna probabil că reuniunea nu va produce o declarație comună atunci când se va încheia sâmbătă și că, în schimb, va fi publicat un rezumat în care vor fi prezentate cele mai importante dialoguri și dezacorduri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...