Industria de street food are o creștere spectaculoasă
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Street-Food
Street-Food
În România , industria de street food a avut o creștere spectaculoasă. În patru ani a ajuns la o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro, 50 de festivaluri și 350 de food truck-uri. Fenomenul a atras gurmanzi din toată țara și a creat o cultură a street food-ului. 

Piața street food din România a început să prindă contur prin anul 2016, atunci când au apărut primele food truck-uri. Tot atunci s-a organizat și primul festival de street food, Bucharest Gourmet Festival.

Cea mai mare livadă urbană va fi pe acoperișurile din Paris GALERIE FOTO

"Prima ediție, în iunie 2016, a adunat doar 10 food truck-uri, practic singurele care existau pe piață la vremea aceea. Industria s-a dezvoltat mult de atunci, iar acum vorbim de 350 de afaceri de acest tip. De la 3-4 festivaluri, în 2016, am ajuns acum la 50, iar industria a crescut de la 0 la peste 15 milioane de euro cifra de afaceri", a declarat Florin Itu, organizatorul The Carnival, citat de wallstreet.

Chef Adrian Hadean spune că piața bucătăriilor mobile a crescut atat de repede, pentru că este o zona de antreprenoriat, cu riscuri ceva mai mici, care le permite celor implicați sa experimentezi. "Într-un an, dacă ești foarte atent, poți să înveți cum să faci business cu mâncare și de acolo te poți dezvolta. Poți să deschizi un restaurant sau un bistro mai mic sau să îți iei mai multe food truck-uri. Vehiculul ăsta care se numește mancare este foarte mobil și trece repede de la un om la altul și ne ajută să legăm relații și să învățăm foarte multe despre noi", a precizat Adrian Hadean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel