Incendiu la un depozit de combustibil din Rusia, vital pentru ofensiva militară a Moscovei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Lovitură pentru armata rusă: un depozit de combustibil a luat foc.

Un mare depozit de produse petroliere era în flăcări luni la Briansk, oraş din Rusia în apropierea frontierei cu Ucraina, au raportat autorităţile ruse, fără a preciza motivele incendiului, informează France Presse şi Reuters.

"Un incendiu a izbucnit la depozitul de combustibil Transneft Briansk-Drujba din Briansk", oraş situat la 150 km de graniţa cu Ucraina şi care serveşte drept bază logistică pentru ofensiva militară a Moscovei în această ţară, a indicat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă citat de agenţiile de presă ruse.

"Potrivit primelor informaţii, nu există nicio victimă", a adăugat ministerul.

 

Cauzele acestui incendiu nu au fost precizate



Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 2.00 (23.00 GMT duminică) în districtul Fokinski din oraşul Briansk, a precizat filiala locală a Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, adăugând că echipe de salvare şi pompieri au fost trimişi în zonă.

Imaginile publicate de media ruse arătau o flacără ce ilumina în roşu noaptea la Briansk, în timp ce fumul dens se ridica spre cer. Agenţia de presă Interfax a indicat că un al doilea depozit de combustibil a luat foc în aceeaşi regiune, dar această informaţie nu a putut fi confirmată imediat.

Citeşte şi: Borell: Nu există sprijin suficient în UE pentru un embargo asupra gazelor şi petrolului din Rusia

Oraşul Briansk este situat la aproximativ 380 km sud-vest de Moscova şi la circa 150 km de graniţa cu Ucraina, servind drept bază logistică pentru intervenţia militară a Rusiei în Ucraina de mai bine de două luni. Oraşul este centrul administrativ al regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina.

Nu a existat niciun indiciu imediat că incendiul are legătură cu războiul din Ucraina. Moscova a acuzat în repetate rânduri forţele ucrainene că au efectuat lovituri pe teritoriul Rusiei, în special asupra unui sat din regiunea Briansk la mijlocul lunii aprilie. La începutul lunii aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod, de asemenea frontalieră, a declarat că elicoptere ucrainene au tras asupra unui depozit de combustibil, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel