Curs BNR. Leul bate euro, dar pierde un pic la dolar. Aurul trece de un nou prag critic
Leul s-a apreciat luni, 14...
În luna martie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut în termeni nominali, atât față de luna februarie 2023 cu 15,9%, cât și față de luna martie 2022, cu 3,1%.
În perioada 1 ianuarie - 31 martie a.c., comparativ cu perioada similară a anului trecut, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut în termeni nominali cu 5,5%.
Martie 2023 comparativ cu februarie 2023
Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna martie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 15,9%, datorită creșterii înregistrate în industria prelucrătoare (+16,4%) și industria extractivă (+5,2%).
Pe marile grupe industriale, creșteri au înregistrat: industria bunurilor intermediare (+21,1%), industria bunurilor de uz curent (+18,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,0%), industria bunurilor de capital (+11,6%) și industria energetică (+8,7%).
Martie 2023 comparativ cu martie 2022
Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna martie 2023, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 3,1%, datorită creșterii înregistrate în industria prelucrătoare (+4,4%). Industria extractivă a scăzut cu 20,1%.
Pe marile grupe industriale, creșteri au înregistrat: industria bunurilor de uz curent (+12,5%) și industria bunurilor de capital (+8,7%).
Scăderi au înregistrat: industria energetică (-13,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-2,3%) și industria bunurilor intermediare (-1,5%).
Perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023 comparativ cu perioada 11 ianuarie - 31 martie 2022
Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în perioada 1.I-31.III.2023, comparativ cu perioada 1.I-31.III.2022, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+6,3%).
Industria extractivă a scăzut cu 10,3%.
Pe marile grupe industriale, creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de uz curent (+15,6%), industria bunurilor de capital (+11,5%) și industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,5%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-6,9%) și în industria bunurilor intermediare (-1,1%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Leul s-a apreciat luni, 14...
Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...
Declarația SAF-T pentru iunie...
Prețurile carburanților pe 14...
ROBOR și IRCC, în scădere...
Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Proiectul noii legi a...
E.ON Drive Infrastructure...
Administraţia Naţională de...
Decizia Curții Constituționale...
Bitcoin a depășit luni, pentru prima dată, pragul de...
Numărul lucrătorilor străini...
Canicula şi disconfortul termic...
China a încheiat primul...
Bruxelles-ul prelungește suspendarea contramăsurilor...
BVB a câştigat aproape nouă...
Investitorii globali au...
Scope Rating a îmbunătăţit...
Fondurile de pensii...
Peter Magyar promite un „New...
Evaziunea începe din bucătărie:...
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
Urmează schimbări la asigurarea...
Secretarul de Stat al SUA,...