Înscrierile în cadrul Programului vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate apă-canal s-au încheiat
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Laurenţiu Neculaescu. Foto: Crişan Andreescu
Laurenţiu Neculaescu. Foto: Crişan Andreescu
Astăzi, 05 aprilie 2024, ora 10:00 a demarat sesiunea de înscriere pentru unitățile administrativ teritoriale în cadrul Programului vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate – apă-canal.

Bugetul alocat acestui program a fost rezervat integral într-un timp record, fiind depuse un număr total de 201 de dosare pentru cele 8 regiuni.

“Felicit toți solicitanții care s-au înscris astăzi în Programul Apă Canal. Mă bucură interesul acordat pentru acest segment de finanțare, deoarece este important să redresăm decalajul pe care îl înregistrăm la acest capitol față de alte țări europene. Susţinem aceste investiţii în toată țara şi le considerăm absolut necesare pentru dezvoltarea durabilă a României şi atingerea ţintelor asumate de ţara noastră. Apreciez faptul că reprezentanții unităților administrativ-teritoriale accesează aceste oportunități de dezvoltare a comunităților din care fac parte, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor și pentru limitarea efectelor negative asupra mediului cauzate de lipsa infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare.”, a declarat Laurențiu-Adrian NECULAESCU, președintele Administrației Fondului pentru Mediu. 

Programul are caracter multianual şi s-a desfăşurat la nivel naţional, pe regiuni. Înscrierea în cadrul programului s-a realizat prin intermediul aplicației informatice în limita a 200% din bugetul alocat sesiunii.

2. -imagine fara descriere- (tabel_58541200.jpg)

În cadrul programului se finanțează tipurile de investiții care vizează atât înființarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare, cât și extinderea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și sistemelor de canalizare existente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel