COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Astăzi, 22 iunie 2023, ora: 1000, a demarat ultima sesiune de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Vest - judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, se arată într-un comunicat remis spre publicare de Administrația Fondului pentru Mediu.
Bugetul de 200.480.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 10.024 de persoane fizice.
“Astăzi s-a încheiat înscrierea cu succes a 86.625 de persoane fizice în aplicația informatică a Programului Casa Verde Fotovoltaice, care au rezervat integral bugetul de 1.732.500.000 lei.
Din 27 iunie va urma înscrierea a 875 de unități de cult pentru un buget de 17.500.000 lei”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian NECULAESCU.
Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat cu succes.
În perioada 27 - 29 iunie 2023 urmează înscrierile în cadrul programului pentru unitățile de cult, precizează AFM în comunicatul său.
Cel mai mare parc fotovoltaic se construiește la Arad
Documentația necesară pentru cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost elaborată și aprobată. Ce urmează pentru parcul din județul Arad?
Se pregătește construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, un proiect ambițios care va contribui în mod semnificativ la dezvoltarea energiei verzi și la reducerea dependenței de sursele tradiționale de energie. Parcul fotovoltaic va avea o putere impresionantă: 1057,5 MW. Prin comparație, puterea unui reactor nuclear de la Cernavodă, singura centrală nucleară din România, este de 706 MW. Puterea parcului fotovoltaic din județul Arad va depăși cu mult capacitățile altor parcuri solare din Europa, devenind astfel cel mai mare parc fotovoltaic din întreaga Europă.
Parcul se va desfășura pe o suprafață de peste 1000 de hectare, în localitățile Grăniceri și Pilu din județul Arad. Investiția estimată se ridică la peste 800 de milioane de euro. Parcul fotovoltaic va fi compus din aproximativ 1,7 milioane de panouri fotovoltaice de tip monocristalin-bifacial, care vor captura energia solară și o vor transforma în electricitate curată și sustenabilă. Ce înseamnă parcul fotovoltaic pentru România? .... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...