Instagram a raportat luni probleme de conectare la reţeaua socială
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Instagram a raportat luni probleme de conectare la reţeaua socială
Instagram a raportat luni probleme de conectare la reţeaua socială
Instagram a raportat luni dificultăţi de conectare întâmpinate de utilizatori, dintre care unii au menţionat conturi suspendate sau care nu au mai putut fi accesate, reţeaua socială anunţând că lucrează pentru a remedia problema, relatează AFP.

"Suntem conştienţi că unii dintre voi întâmpină dificultăţi în accesarea contului de Instagram. Ne ocupăm de acest lucru şi ne cerem scuze pentru neplăcerile create", a scris departamentul de comunicare al subsidiarei Meta, pe contul său de Twitter.

Zeci de internauţi au anunţat luni pe reţelele sociale că datele lor de identificare la Instagram nu au fost recunoscute sau că au primit mesaje în care au fost anunţaţi că le-a fost suspendat contul.

Site-ul specializat Downdetector a estimat numărul de incidente la câteva mii, cu un vârf în jurul orei 14:00 GMT. Un incident similar a avut loc pe 22 septembrie, fără ca Instagram să explice motivele.

Problemele survin la mai puţin de o săptămână după ce o altă aplicaţie a Meta, WhatsApp, nu a mai putut fi accesată, afectând miliarde de utilizatori marţea trecută.

În octombrie 2021, Instagram, WhatsApp şi Facebook au fost închise pentru câteva ore după o problemă de coordonare între diferitele sale centre de stocare a datelor.

Ne aflăm printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale preţurilor la electricitate pentru consumatorii casnici

Preţurile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE au urcat semnificativ în primul semestru din 2022, comparativ cu perioada similară din 2021, de la 22 euro/100 kWh ajungând la 25,3 euro/100 kWh, iar România s-a aflat printre statele membre UE cu cele mai mari creşteri, în moneda naţională, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Mai recent, preţurile cu ridicata pentru electricitate şi gaze au crescut substanţial în UE. Costurile cu energia şi aprovizionarea sunt afectate de situaţia geopolitică actuală, majorările fiind determinate în special de invadarea Ucrainei de către Rusia.

În primul semestru din 2022, comparativ cu perioada similară din 2021, preţurile la electricitate pentru consumatorii casnici au crescut în 22 de state membre UE. Cel mai semnificativ avans, exprimat în moneda naţională, a fost în Cehia (62%), Letonia (59%), Danemarca (57%), Estonia şi România (ambele cu 55%).

În cinci ţări membre UE s-au înregistrat scăderi ale preţurilor la electricitate pentru consumatorii casnici: Ţările de Jos (minus 54%), Slovenia (minus 16%), Polonia (minus 3%), Portugalia şi Ungaria (ambele minus 1%). Scăderile din Ţările de Jos, Slovenia şi Polonia sunt legate de subvenţiile guvernamentale, în timp ce în Ungaria preţurile sunt reglementate.

Exprimate în euro, cele mai scăzute preţuri medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE în primul semestru din 2022 au fost în Ţările de Jos (5,9 euro/100 kWh), Ungaria (9,5 euro/100 kWh) şi Bulgaria (10,9 euro/100 kWh), iar cele mai ridicate în Danemarca (45,6 euro/100 kWh), Belgia (33,8 euro/100 kWh), Germania (32,8 euro/100 kWh) şi Italia (31,2 euro/100 kWh).

Şi preţurile medii la gaze naturale pentru consumatorii casnici din UE au crescut în primul semestru din 2022, comparativ cu perioada similară din 2021, de la 6,4 euro/100 kWh la 8,6 euro/100 kWh.

Între primul semestru din 2021 şi primul semestru din 2022, preţurile gazelor au crescut în 23 de state membre UE pentru care sunt disponibile datele. Cele mai semnificative creşteri de preţuri ale gazelor naturale au fost în Estonia (154%), Lituania (110%) şi Bulgaria (108%). Singurul stat membru UE unde s-a înregistrat o uşoară scădere (minus 0,5%) a preţului gazelor pentru consumatorii casnici a fost Ungaria, unde preţurile sunt reglementate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...


pixel