Investiție de milioane de dolari în rafinăria Vega! Totul pentru o instalație
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a pus în funcţiune o nouă instalaţie
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a pus în funcţiune o nouă instalaţie
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a pus în funcţiune o nouă instalaţie complet automatizată de recuperare a vaporilor, la punctele de încărcare auto şi feroviar din rafinăria Vega, o investiţie de 2,3 milioane de dolari menită să reducă impactul activităţilor operaţionale asupra mediului înconjurător şi a comunităţilor din zonă.

Conform unui comunicat remis marţi Agerpres, investiţia completează, astfel, planul general de acţiuni derulate de Rompetrol Rafinare pentru optimizarea, eficientizarea şi conformarea proceselor operaţionale. Instalaţia a fost pusă în funcţiune, respectând toate normele din domeniu. 'Investim în implementarea celor mai moderne şi sigure tehnologii, menite să reducă, în mod continuu, impactul pe care Rafinăria Vega îl are asupra mediului înconjurător. Proiectele aflate în derulare, împreună cu investiţiile destinate eficientizării proceselor de producţie, vor reuşi să asigure rafinăriei Vega un parcurs pozitiv, în trendul ultimilor ani, în care au fost obţinute rezultate remarcabile', a declarat Yedil Utekov, director general al Rompetrol Rafinare.

Planuri pentru Petromidia. Se vor face investiții de miliarde de dolari

Instalaţia de recuperare vapori respectă toate cerinţele de mediu în domeniul emisiilor de compuşi organici volatili, rezultaţi în urma operaţiunilor de încărcare şi descărcare a produselor petroliere în rampele auto şi cele de cale ferată din Rafinăria Vega. Lucrările au fost realizate sub coordonarea Rominserv (contractorul general al Grupului KMG International), echipamentul central al instalaţiei a fost furnizat de o importantă companie franceză, iar în prezent funcţionează în regim automat. Echipamentul complet automatizat are în componenţă patru posturi de încărcare în rampa CF şi trei posturi în rampa auto, acestea fiind dotate cu braţe moderne de încărcare şi recuperare vapori, echipamente electrice şi aparate de control, comandă şi supraveghere.

Instalaţia este proiectată pentru o capacitate de 300 mc/h, iar emisiile maxime în atmosferă a compuşilor nu depăşesc valorile impuse de autorităţile de profil. Potrivit sursei citate, rafinăria Vega Ploieşti a obţinut în 2018 opt recorduri operaţionale, printre care materia primă procesată (406.000 tone), producţie de hexan (peste 84.500 tone) sau producţie de solvenţi (43.500 tone). Vega funcţionează în sinergie perfectă cu rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre. Astfel, Petromidia îi asigură integral rafinăriei din Ploieşti materiile prime/semifabricate necesare obţinerii de produse speciale cu o valoare adăugată ridicată. Cele două rafinării sunt operate de Rompetrol Rafinare, unul dintre cei mai importanţi contribuabili la bugetul de stat al României. Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român prin Ministerul Energiei (44,69%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vești bune de la BNR pentru românii care au credite

În conformitate cu ultimele date publicate vineri de...

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 


pixel