Investiție importantă pe Șantierul Naval Damen Galați

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Damen Galați / FOTO: Facebook Damen
Damen Galați / FOTO: Facebook Damen
Este o ultimă investiție care se adaugă pachetului total de peste 140 de milioane de euro. 

Şantierul Naval Damen Galaţi a inaugurat o nouă linie robotizată pentru fabricaţia micro-panourilor, investiţia în noul sistem fiind finanţată de Exim Banca Românească.

"Pe 27 noiembrie, Şantierul Naval Damen Galaţi a fost gazda unui eveniment de top prilejuit de inaugurarea unei noi investiţii: linia robotizată PEMA pentru fabricaţia micro-panourilor, recent livrată şi pusă în funcţiune. Ceremonia a fost oficiată de ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, E.S. dna. Willemijn van Haaften. Înaltul oficial a subliniat faptul că Şantierul Damen de la Galaţi are un rol important în dezvoltarea mediului de afaceri local şi naţional din industria navală şi reprezintă un model de business de performanţă, care pune accent atât pe progresul tehnologic, cât şi pe valorificarea resursei umane", se spune într-un comunicat al companiei.

Grupul Damen se numără printre companiile care au ales să evolueze şi să se adapteze pentru a satisface cerinţele unei pieţe aflate în continuă schimbare. Având ca obiectiv principal transformarea sa în cel mai sustenabil constructor de nave din lume, grupul investeşte masiv în digitalizare şi automatizare, devenite factori-cheie pentru inovaţie şi succes.

La şantierul său din Galaţi, Grupul a investit peste 140 milioane de euro de la preluarea acestuia în 1999 şi până în prezent. Nivelul ridicat de competitivitate a şantierului în această piaţă globalizată este dovada clară că tradiţia celor 130 de ani de excelenţă în construcţii navale rămâne o constantă la mila 80 a Dunării.

Ultima investiţie adăugată şantierului gălăţean constă într-un echipament specific pentru fabricaţia robotizată a micro-panourilor, investiţie impusă de necesitatea îmbunătăţirii eficienţei şi asigurării unei mai bune calităţi a procesului de sudare.

Investiţia este destinată execuţiei de panouri metalice de diferite forme şi dimensiuni până la maximum 12 x 3m şi cuprinde o Staţie de Asamblare a Osaturilor PEMA (SAM), un Portal de Sudare Robotizată (VRWP-C), un Portal de Servicii (SP), precum şi platforma de sudură cu lanţ pentru transportul panourilor. Linia PEMA Micro Panel este proiectată pentru panouri şi osaturi plate cu direcţii de rigidizare variabile, se mai spune în comunicat.

Damen Shipyards Group - Oceans of Possibilities

Înfiinţat în urmă cu peste nouăzeci de ani, Grupul de şantiere navale Damen oferă soluţii la nivel global în domeniul maritim la nivel global asigurând servicii de proiectare, construcţie, conversie şi reparaţii nave precum şi componente pentru industria maritimă. Prin integrarea sistemelor sale, grupul Damen creează platforme inovatoare, de înaltă calitate, care oferă clienţilor valoare adăugată maximă.

Valorile fundamentale ale grupului sunt comuniunea, expertiza, antreprenoriatul şi administrarea responsabilă în vreme ce obiectivul său principal este să devină cel mai sustenabil constructor de nave din lume, prin digitalizare, standardizare şi construcţia de serie a navelor.

Damen operează 35 de şantiere navale aflate pe 5 continente şi susţinute de o reţea mondială de vânzări şi servicii. Damen Shipyards Group are peste 12.500 de angajaţi.

Şantierul Naval Damen Galaţi, 130 de ani de excelenţă în construcţii navale

Cu o suprafaţă de 55 de hectare şi având aproximativ 1.500 de angajaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi se numără printre cele mai mari unităţi de producţie din cadrul Grupului olandez Damen.

De la preluarea de către Grupul Damen în 1999, Şantierul Naval Damen Galaţi a evoluat într-un şantier de fabricaţie de mare randament cu o producţie însemnată. Expertiza şi lanţul de aprovizionare atent gestionate s-au aflat la baza celor mai importante livrări Damen de până acum, concretizând pe deplin portofoliul de produse diverse al grupului.

Începând cu anul 1999, Şantierul Naval Damen Galaţi a livrat peste 500 de nave clienţilor din întreaga lume (printre acestea, mai mult de 30 de nave militare construite pentru 13 ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO şi UE).

Portofoliul companiei include nave de patrulare, nave offshore, feriboturi, drage şi barje, super-iahturi, nave militare şi remorchere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ședință de Guvern / FOTO: Gov.ro
Bursa de Valori București
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României
Nvidia / Foto: Laineema / Flickr
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Flickr

Trump atacă din nou Rezerva Federală a SUA

Critici directe la adresa președintelui Fed, Jerome...

Casă de schimb valutar
Semnare document / FOTO: Freepik
Nissan
Foto: Freepik.com
Ceaușescu pe șantier / Foto: Fototeca online a comunismului românesc / Cota: 116/1979
Sac cu bani / FOTO: Freepik

Investitorii stau pe munți de cash și nu știu ce să facă

Mii de miliarde de dolari blocate din cauza războaielor...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Cupru
Londra
Apple

Apple intră în domeniul interfețelor creier-computer

Apple (NASDAQ:AAPL) își face intrarea în domeniul...

Samsung

Samsung pregătește o achiziție importantă în Europa

Este vorba despre preluarea unui specialist în sisteme...

Indicele ROBOR la 3 luni a început să scadă
Tanczos Barna

România va încasa 1,3 miliarde euro din tranşa 3 din PNRR

România va încasa, pe 10 iunie, 1,3 miliarde euro din...

Cristian Popa, BNR
Calendar fiscal

Modificări în declarația 100. Apare o nouă obligație fiscală

ANAF actualizează formularul 100, apare o nouă obligație...

OECD
București interbelic
Indici bursieri
Ședință de Guvern
Deficit comercial / Foto: Freepik

pixel