Investiţii de 5 milioane de euro pe litoral. Compania Rezident anunță deschiderea unor noi spaţii de cazare în 2023
Autor: Gabriela Ungureanu
Data actualizării:
Data publicării:
Investiţii de 5 milioane de euro pe litoral. Compania Rezident anunță deschiderea unor noi spaţii de cazare în 2023
Investiţii de 5 milioane de euro pe litoral. Compania Rezident anunță deschiderea unor noi spaţii de cazare în 2023
Rezident.ro, platforma de închiriat apartamente în regim hotelier, cunoscută ca drept un Airbnb românesc, intenționează ca în anul 2023 să atingă un număr de 78 apartamente și își propune să își consolideze poziția pe litoral cu o ofertă diversificată de cazare, a anunțat Alexandra Bogatu, fondatorul companiei.

În prezent, platforma are un portofoliu format din 39 de apartamente, situate în București, Eforie Nord și Predeal la care se vor mai adăuga noi spații de cazare în Constanța.

Rezident Marina Tomis este un proiect cu 29 de apartamente și prima clădire operată în totalitate de Rezident. Clădirea se află într-o zonă istorică și a fost refacută din temelii, în urma unei investiții de trei milioane de euro, fonduri proprii și bancare. Potrivit fondatoarei Rezident, clădirea va fi deschisă pentru cazarea atât turiștilor, cât și oamenilor din mediul de afaceri începând din vara anului 2023. Poziționarea o face utilă atât pentru vacanțe, cât și pentru călătoriile business întrucât este în apropiere de toate punctele cheie ale orașului, fie că sunt plaje, obiective turistice, restaurante sau instituții publice. Apartamentele pot fi închiriate pe tot parcursul anului, spre deosebire de cele din Eforie Nord sau Corbu care au un caracter sezonier.

De asemenea, echipa Rezident este implicată în lansarea unui alt brand la malul mării, Euforia, care va fi un boutique hotel axat pe oferirea de experiențe de relaxare holistică.

„Euforia va fi un retreat de patru stele, vom ieși din zona noastră de confort și de prețuri și de servicii, targetul de vârstă fiind undeva între 35 și 55 de ani’’, a precizat Alexandra Bogatu.

Acesta va avea centru SPA, cabinete de masaj și proceduri balneare, piscină interioară, sală de sport și kinetoterapie, saună umedă și uscată, jacuzzi și restaurant. Euforia urmează să fie deschis în vara anului 2023 și este o investiție de două milioane de euro, a adăugat fondatoarea Rezident.

De asemenea, un alt proiect a fost dezvoltat la Corbu unde Rezident pune la dispoziția turiștilor pentru anul 2023 zece camere de vacanță în zona cea mai linistită a litoralului. Amenajarea va fi în tonul relaxat al unei vacanțe pe plaja sălbatică a Mării Negre. Camerele vor fi disponibile până la finalul verii. Cazarea Rezident este destinată celor care vor să petreacă timp de calitate departe de vacarmul stațiunilor și care vor să se bucure de preparate pescărești la cele două cherhanale din apropiere. 2022, cel mai bun an pentru Rezident.ro în București

Fondatoarea Rezident a adăugat faptul că în București, 2022 a reprezentat cel mai bun an de la deschidere, având un grad mediu de ocupare de peste 75%, iar în lunile iunie-septembrie ajungând să depășească 95%.

Principalii oaspeți sunt turiștii străini care revin în România sau o descoperă, dar nu lipsesc nici românii care vin pentru vacanță ori în scop de afaceri. Străinii caută în mod special apartamentele Etno și Folk, care sunt decorate cu piese autentice de mobilier și obiecte din lumea satului românesc.

Rezident oferă o gamă diversificată de servicii hoteliere integrate în zona de confort a unui cămin, turiștii având posibilitatea de a alege apartamente ce integrează elemente de design diferite. Astfel, în preferințele turiștilor sunt apartamentele decorate în diverse teme, precum pop art, industrial, enprovence, safari, flavours of Asia, oriental, însă o cerere ridicată a fost în 2022 pentru apartamentul (P) Rezident Bridal Suite, în care tinerele mirese se pot pregăti pentru evenimentul important din viața lor, a adăugat Alexandra Bogatu.

Totodată, conform acesteia, principalul motiv pentru care turiștii aleg apartamentele Rezident Bălcescu este datorită poziționării acestora în zona centrală, pe unul dintre bulevardele principale ale Capitalei având la îndemână numeroase restaurante, baruri, cafenele, magazine, teatre, muzee în apropiere și clădiri reprezentative pentru istoria orașului.

De asemenea, potrivit fondatoarei Rezident, 2022 a fost un an peste așteptări și pentru locația de pe litoral care a adus la Rezident Eforie Nord, turiști de toate vârstele, de la numai câteva luni la 90 de ani. Românii sunt concurați în apartamentele Rezident Eforie Nord de oaspeți din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Elveția, Canada, Singapore și Thailanda. Din aprilie până în septembrie 2022, gradul de ocupare a fost de 83%, în creștere cu 23% față de anul trecut. Au fost rezervate 1.500 de nopți, față de 1.070 în 2021, iar iulie și august au fost luni pline, cu un grad de ocupare de 98%. Totodată, 20% din încasările sezonului au venit din vouchere de vacanță, acestea urmând să fie acceptate și în anul 2023.

Apartamentele Rezident Eforie Nord se află în topul preferințelor familiilor cu copii pentru spațiu și dotări. Acestea pot găzdui de la două până la șase persoane, sunt dotate cu bucătării complet utilate, iar turiștilor li se pun la dispoziție șezlonguri gratuite în timpul sezonului pe plaja din fața complexului și locuri de parcare. Cel mai căutat apartament Rezident Eforie Nord în vara anului 2022 a fost cel pet friendly, înregistrând cel mai ridicat grad de ocupare dintre toate apartamentele de la malul mării, a precizat Alexandra Bogatu.

Rezident raportează o cifra de afaceri de 130.000 euro pentru operarea din acest an la Eforie Nord, în timp ce în București, compania a întregistrat o cifra de afaceri de 360.000 euro.

Înființată în urmă cu cinci ani, compania Rezident a pornit inițial cu trei apartamente în centrul Bucureștiului și s-a extins la 40 în prezent: 28 în București, 11 la Eforie Nord și unul la Predeal, investiția realizată până acum fiind de 1,8 milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel