Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Thomas Skordas a vorbit la o conferință la Anvers despre viitorul inițiativei, care este răspunsul Europei la programele similare din Statele Unite și Japonia și la sprijinul acordat de China producătorilor săi interni de cipuri pentru calculatoare.
Actul european privind cipurile a dus la "promisiuni de investiții de ordinul a 100 de miliarde de euro pentru extinderea capacității de producție în cadrul UE până în 2030", a declarat Skordas.
Actul privind cipurile din Uniunea Europeană, prezentat ca oferind o finanțare de 43 de miliarde de euro, se bazează în mare măsură pe guvernele individuale, Comisia aprobând până în prezent o finanțare efectivă foarte mică.
Cu toate acestea, firme precum Intel și TSMC au anunțat că intenționează să construiască fabrici în Germania cu un cost de peste 30 de miliarde de euro în acest an.
Oficialul din cadrul unității digitale a Comisiei, a declarat că se așteaptă să finalizeze până în septembrie finanțarea pentru liniile pilot de cercetare și dezvoltare în patru subsectoare ale industriei cipurilor, inclusiv un grant de 2,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de cipuri extrem de avansate în Europa.
De asemenea, Comisia asigură finanțarea unei platforme europene de proiectare care să ofere companiilor, cadrelor universitare și întreprinderilor nou înființate acces la instrumentele software necesare pentru a-și proiecta propriile cipuri. Majoritatea producătorilor de cipuri proiectează cipuri, dar lasă producția în seama specialiștilor, cum ar fi TSMC, Samsung sau Intel.
"În iulie, ne așteptăm să deschidem apelul pentru consorțiul care va fi responsabil de proiectarea și dezvoltarea acestei platforme la nivel european", a declarat Skordas.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...