Investiţiile imobiliare, la nivelul din 2015. Noroc cu o singură tranzacție, de aproape 20% din volumul total
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Spațiile de birouri, în scădere în București
Spațiile de birouri, în scădere în București
Valoarea investiţiilor imobiliare din România a totalizat 588,5 milioane de euro, în 2020, la jumătate faţă de anul anterior, dar similară cu cea realizată în 2015, relevă datele unui raport de specialitate.

Pe parcursul anului trecut, peste două treimi (68%) din volumul total de investiţii imobiliare a fost tranzacţionat în primele şase luni. Pe de altă parte, a doua jumătate a anului 2020 a adus cea mai mare tranzacţie şi a marcat intrarea unui nou investitor chinez în România, Fosun, care a achiziţionat clădirea de birouri Floreasca Park din Bucureşti cu suma de 101,5 milioane de euro, se arată în arată raportul de cercetare al CBRE România Real Estate Market Outlook, dat marţi publicităţii.

"Tot în 2020, cea mai mare tranzacţie de investiţii imobiliare negociată în 2019 s-a încheiat când AFI Europe a finalizat acordul cu NEPI Rockcastle pentru trei clădiri de birouri din Bucureşti, cu un volum total estimat de 308 milioane euro. 

Conform raportului, previziunile pentru 2021 rămân moderat optimiste, deoarece o serie de tranzacţii au fost semnate în 2020 şi se vor încheia în 2021, iar alte câteva tranzacţii se află în diferite etape de negociere.

În acest context, se estimează că, probabil, piaţa românească de investiţii imobiliare va beneficia în continuare de cerere din partea investitorilor străini.

Investitorii se vor confrunta şi în 2021 cu dificultăţi privind utilizarea fondurilor proprii, deoarece oferta de capital depăşeşte oportunităţile de investiţii din întreaga lume. Concurenţa pentru proprietăţi de tip prime pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est rămâne acerbă şi indică faptul că România rămâne pe radarul investitorilor", relatează Agerpres.

Citește și: Bani pentru firmele din România. Trei companii au bătut palmahttps://www.dcbusiness.ro/bani-pentru-firmele-din-romania-trei-companii-au-batut-palma_624810.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel