Investitor legendar: Acțiunile sunt supraevaluate. Fiți prudenți
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Omul de afaceri, Carl Icahn
Omul de afaceri, Carl Icahn
Unul dintre cei mai renumiți investitori de pe Wall Street, miliardarul Carl Icahn, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg, că acțiunile financiare sunt supraevaluate. În opinia lui, deși această perioadă ar trebui să ofere ”oportunități bune”, pandemia de coronavirus va antrena o creștere a lichidităților pe piețe.

Investitorul în vârstă de 84 de ani, care a supraviețuit crizei financiare, estimează că economia nu poate fi închisă precum ”un robinet”. El a precizat că nu cumpără acțiuni în acest moment, preferând să stocheze lichidități pentru că se teme că piața este supraevaluată.

În acest context, Carl Icahn lansează un avertisment, îndemnându-i pe investitori să fie ”extrem de prudenți”. ”Ați putea suferi pierderi pe termen scurt”, adaugă omul de afaceri, a cărui avere netă este estimată la 13,9 miliarde de dolari. ”Astăzi, riscurile sunt prea mari”, continuă investitorul.

Citește și I se spune investitorul-gropar. Toți se tem de el!

Cu toate acestea, săptămâna trecută, când cursul petrolului a cunoscut o scădere fără precedent în istorie, Carl Icahn a văzut o oportunitate. Prin urmare, el a cumpărat aur negru la un preț care sfidează orice concurență și într-un moment în care oferta este net superioară cererii. Un pariu care s-a dovedit inspirat, având în vedere că, între timp, cotațiile la țiței au crescut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel