Ion Țiriac mai vinde încă o afacere în 2022
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Ion Tiriac
Ion Tiriac
Omul de afaceri român Ion Țiriac vinde o a doua afacere în anul 2022 care abia a început, prima fiind Ţiriac Leasing care a fost achiziționată de Banca Transilvania.

De această dată este vorba despre vânzarea Ţiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL) și care va fi achiziționată de Autonom.  Ţiriac Operating Lease este un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei şi active în valoare de peste 200 milioane de lei,.

Ţiriac Operating Lease (cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL) activează pe piaţa locală începând din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operaţional şi management de flote în cadrul Grupului Ţiriac, în peste 4.500 de contracte şi respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule, notează Agerpres.

"Piaţa globală de mobilitate se schimbă accelerat, inclusiv prin consolidare. Credem că viitorul mobilităţii va fi definit de companiile integrate, agile şi sustenabile. Ţiriac Operating Lease este o companie cu o viziune similară cu a noastră: să oferim clienţilor din România servicii personalizate şi flexibile, care ajută la optimizarea afacerilor într-un context tot mai volatil. Prin noul parteneriat, clienţii Ţiriac Operating Lease vor avea acces la o gamă extinsă de servicii de mobilitate, la nivel naţional. În acelaşi timp, avem în vedere ca împreună cu celelalte companii din cadrul Grupului Ţiriac - importatori, dealeri auto şi service-uri autorizate - să construim un parteneriat comercial pe termen lung, cu sinergii benefice pentru clienţii locali", a declarat Dan Ştefan, co-fondator Autonom Group.

Prin acest pas, Autonom îşi întăreşte poziţia pe piaţa de leasing operaţional din România şi depăşeşte semnificativ pragul de 10.000 de maşini.

"O prioritate pentru Autonom, angajată pentru următorii ani prin strategia de sustenabilitate a Grupului, o reprezintă transformarea companiei într-un business mai adaptabil schimbărilor şi mai responsabil faţă de mediu. Prin integrarea Ţiriac Operating Lease, considerăm că avem o nouă oportunitate de a ne spori impactul pozitiv pe care îl avem în mediu, în comunitate şi în viaţa colegilor noştri", a declarat Marius Ştefan, co-fondator Autonom.

Lovitură la început de an! Țiriac vinde o mare companie din România

Autonom a mai achiziţionat, în iulie 2018, divizia de leasing operaţional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuţie prin care clienţii băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

"Tranzacţiile în care s-a implicat recent Grupul Ţiriac s-au bazat pe analiza în profunzime a gradului de maturitate atins de companiile noastre de leasing. În paralel cu aceste tranzacţii, Grupul Ţiriac îşi continuă politica de investiţii în noi domenii de activitate cu potenţial de creştere pe termen mediu şi lung, dar şi în industriile în care activează curent prin companiile sale", a declarat Petru Văduva, CEO al Grupului Ţiriac.

Tranzacţia va fi finalizată în prima parte a acestui an, după primirea aprobării Consiliului Concurenţei. Consultanţii implicaţi au fost RTPR şi Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Ţiriac.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamţ şi este una din cele mai mari firme, după cifra de afaceri, în sectoarele sale principale de activitate: leasing operaţional şi închirieri auto.

Ţiriac Operating Lease, furnizor de servicii de leasing operaţional cu 19 ani de experienţă pe piaţa din România, este o companie 100% antreprenorială, care oferă servicii de mobilitate pentru clienţi corporate, IMM-uri, profesii liberale şi persoane fizice autorizate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel