Iranul a fost DE ACORD să plătească daune rudelor victimelor avionului ucrainean
Autor: Antonia Popescu | 09 sep 2020, 13:51
Iranul a fost DE ACORD să plătească daune rudelor victimelor avionului ucrainean
Iranul a fost DE ACORD să plătească daune rudelor victimelor avionului ucrainean
Iranul va negocia plata de daune către rudele victimelor avionului ucrainean de pasageri doborât accidental în ianuarie de armata iraniană, a declarat miercuri şeful autorităţii naţionale de aviaţie de la Teheran, citat de agenţia de presă IRNA, potrivit DPA.

Touraj Dehghani-Zanganeh a spus că ţara este deschisă la plata de daune către rudele celor 176 de victime, pe baza reglementărilor internaţionale, şi a solicitat organizarea unei întâlniri cu ţările afectate la 18 octombrie la Teheran.

Avionul Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines (UIA) a fost doborât de forţele aeriene iraniene la scurt timp după decolare la 8 ianuarie, iar toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit.

Zelenski, îngrijorat după prăbușirea Boeingului în Iran. Cine erau cei care au murit

Pasagerii erau din Ucraina, Iran, Canada, Afganistan, Marea Britanie şi Suedia.

Iranul a spus iniţial că avionul s-a prăbuşit din cauza unei probleme tehnice, dar ulterior a recunoscut că a doborât din greşeală aeronava în contextul tensiunilor intensificate cu forţele americane din Irakul vecin.

În raportul său final asupra accidentului, făcut public la mijlocul lunii iulie, agenţia iraniană de aviaţie a spus că a fost vorba de o "eroare umană", precizând că deficienţele de la sistemul de radar au produs probleme de comunicare cu unitatea militară responsabilă.

Luna trecută, Organizaţia Centrală de Asigurări din Iran încă refuza plata de compensaţii către rudele victimelor, spunând că avionul era asigurat de companii europene, inclusiv din Ucraina, care prin urmare vor trebui să achite daunele.

Cu toate acestea, Ministerul de Externe iranian a transmis atunci că, 'de principiu', este dispus să plătească daune imediat ce aspectele tehnice şi juridice vor fi clarificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Crossuri externe