Autoritatea de Reglementare Antitrust din Italia a anunţat luni că a efectuat percheziţii la câteva companii petroliere, inclusiv Eni şi ESSO - subsidiara italiană a Exxon Mobil Corp, deoarece ar fi încălcat reglementările privind stabilirea preţurilor la combustibili, transmite Reuters.
Instituţia verifică eventualele nereguli privind preţurile la pompă, care sunt mai ridicate decât cele din reclame, precum şi discrepanţele din reclame privind preţurile combustibililor.
Eni, Esso, Italia Petroli, Kuwait Petroleum Italia şi Tamoil nu au adoptat măsurile adecvate "pentru a preveni şi contracara acest comportament ilicit în detrimentul consumatorilor", a indicat Autoritatea de Reglementare Antitrust.
Reprezentanţii Eni nu au comentat imediat informaţia, iar cei ai altor companii implicate nu au fost disponibili pentru comentarii.
Preţurile combustibililor sunt dezbătute intens în Italia, după ce Guvernul premierului Giorgia Meloni a renunţat la costisitoarea măsură de reducere a accizelor, introdusă de fostul Executiv, când preţul benzinei depăşeşte doi euro pe litru.
Veniturile bugetare ale Rusiei din petrol şi gaze au crescut anul trecut cu 28%, la 2.500 miliarde de ruble (36,71 miliarde de dolari), a anunţat luni vicepremierul Alexander Novak în timpul unei reuniuni guvernamentale transmisă de postul public de televiziune, transmite Reuters.
De asemenea, Novak a declarat că Gazprom a majorat în 2022 livrările de gaze către China prin conducta Puterea Siberiei la 15,5 miliarde metri cubi, iar producţia de petrol a crescut cu 2%, la 535 milioane tone, în timp ce exporturile de petrol au înregistrat un avans de 7%.
Ţările din UE au fost principalii cumpărători de ţiţei rusesc timp de decenii, dar în 5 decembrie a intrat în vigoare un embargo instituit de UE asupra petrolului rusesc importat pe cale maritimă. De asemenea, în coordonare cu statele din G7 şi Australia, ţările UE au definitivat un acord ce prevede plafonarea preţului petrolului pe care Rusia îl va livra statelor terţe la 60 de dolari barilul, măsură care se va aplica prin impunerea ei companiilor ce furnizează servicii de transport maritim sau de asigurări pentru livrarea acestui petrol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...