Florin Barbu: Să lăsăm stadioanele, România are nevoie de investiții care aduc bani
România ar trebui să renunţe la...
Guvernul de la Roma a aprobat vineri un pachet de 4,4 miliarde de euro destinat să ajute consumatorii şi firmele să facă faţă creşterii facturilor la energie, creştere agravată de criza din Ucraina. Printre noile măsuri se numără o scădere a taxelor pe carburanţi pentru a reduce preţurile la pompă cu 25 de eurocenţi pe litru timp de o lună. Guvernul italian va îngheţa, de asemenea, facturile la energie, la preţurile din vara trecută, pentru încă 1,2 milioane de gospodării, ridicând numărul gospodăriilor vizate la 5,2 milioane.
Executivul italian finanţează o mare parte din aceste măsuri printr-o taxă unică de tip clawback de 10% aplicată producătorilor şi distribuitorilor de electricitate, gaze naturale şi produse petroliere. Taxa se va aplica pentru marjele de profit care au crescut cu mai mult de cinci milioane de euro în perioada octombrie 2021 - martie 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind excluse însă cazurile în care marjele de profit au crescut cu mai puţin de 10%.
ROBOR le mai dă o lovitură românilor cu credite. La cât a ajuns
În total, începând din luna iulie a anului trecut, Italia a alocat peste 20 de miliarde de euro pentru a încerca să diminueze impactul creşterii facturilor la electricitate şi gaze naturale asupra firmelor şi gospodăriilor.
Premierul italian Mario Draghi se confruntă cu presiuni crescute din partea coaliţiei la putere pentru a aproba noi împrumuturi. Pe de altă parte, Trezoreria italiană vrea să reducă deficitul public până la 5,6% din PIB în acest an, de la un nivel de 7,2% din PIB în 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...
Guvernul lansează aplicația...
Dobânzile pe piața interbancară...
AUR depășește 40% în intenția...
Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...
Statul ar urma să încaseze...
România a evitat până acum...
⦁ Românii aleg des produse...
BNS cere partidelor politice să...
NEVERSEA SRL, organizatorul...
Banca Națională a României...