Iulian Iancu: ”Închiderea termocentralei Mintia, o eroare uriașă!”
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Iulian Iancu
Iulian Iancu
Iulian Iancu, președintele World Energy Council, invitatul lui Bogdan Dumitrescu la emisiunile DCNews, a făcut o serie de clarificări în privința situației critice în care România se află la ora actuală din punctul de vedere al energiei.

Iulian Iancu a spus că în România, producția de energie a scăzut dramatic în ultimele șase luni:

”M-am documentat înainte emisiunii și vă pot spune că prodcția de energie în România a scăzut în ultimele 6 luni astfel: hidro scăderea este de 30%, producția de cărbune a scăzut cu 26% și scăderea producției eoliene este de 20%”, a spus specialistul .


Iulian Iancu spune că închiderea termocentralei Mintia ”a fost o eroare uriașă. Nu poți că închizi o capacitate până nu deschizi o alta în loc. Deva Mintia și cu Iernutul sunt injecții în sistem în cazul unei avarii. Vedeți că se vorbește mult despre avarii. 

Românii vor plăti 2 FACTURI la energia electrică în luna decembrie. Află DE CE

”Mintia asigura 10% din energia României iar celealte capacități nu sunt în măsură să compenseze, de pildă energia regenerabilă”, a spus Iancu.

Întrebat de ce s-a întâmplat acest lucru expertul a explicat că: ”Este consecința lipsei de luciditate, cursivitate și coerență în abordarea strategică a României. 

Nu ai cum dacă în trei ani ai schimbat cinci miniștrii la energie sau cinci premieri, tu nu ai cum să îți asoguri o continuitate”, a mai spus expertul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel