Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ce se va întâmpla în tribune

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Noi reguli impuse de organizatori
Noi reguli impuse de organizatori
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au autorizat, luni, prezenţa spectatorilor locali la întrecerile olimpice, impunând însă o limită de 50% din capacitatea fiecărei arene şi de maxim 10.000 persoane, transmite AFP.

Competiţiile s-ar putea însă desfăşura cu porţile închise în cazul în care infectările cu COVID-19 vor creşte din nou, au avertizat organizatorii cu prilejul unei conferinţe de presă.

''Dacă va exista o modificare radicală în situaţia infectărilor, noi va trebui poate să reexaminăm această situaţie şi să luăm în considerare o absenţă a spectatorilor din arene'', a avertizat Yuriko Koike, guvernatoarea prefecturii Tokyo.

O tragere la sorţi va determina care din actualii deţinători de bilete vor primi acces la întrecerile olimpice. Cei norocoşi vor trebui să respecte însă măsuri sanitare, precum purtarea măştii de protecţie tot timpul, la care se adaugă interdicţia de a vorbi tare sau de a striga. Accesul spectatorilor străini a fost interzis în luna martie, o decizie fără precedent în istoria olimpismului.

Japonia a tranşat problema prezenţei publicului pe arenele olimpice cu 32 de zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor prevăzută la Tokyo pe 23 iulie.

Citește și COVID-19: Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor fi ținute

Cinci părţi au fost implicate la reuniunea privind luarea deciziei privind prezenţa spectatorilor: Comitetul de organizare Toyo 2020, guvernul Japoniei, guvernul prefecturii Tokyo, Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul Internaţional Paralimpic.

La începutul reuniunii, preşedintele CIO, germanul Thomas Bach, a spus că va susţine total decizia Japoniei care vizează ''protejarea cât mai bună'' a populaţiei nipone şi a participanţilor. El a adăugat că peste 80% din rezidenţii Satului Olimpic vor fi vaccinaţi la sosirea în Japonia, cam aceeaşi proporţie fiind aşteptată şi în rândul jurnaliştilor.

Ridicarea stării de urgenţă de la Tokyo, duminică, a transmis un semnal clar favorabil organizatorilor, care aşteptau această decizie a guvernului japonez înainte de a se poziţiona.

Un raport al experţilor sanitari estima că ar fi ideal organizarea JO cu porţile închise, pentru a diminua riscul infectărilor, în timp ce asociaţiile medicale nipone au cerut anularea întrecerilor olimpice.

Un sondaj publicat luni de ziarul Asahi a dezvăluit că 34% dintre japonezi sunt favorabili JO, comparativ cu 14% în luna mai.

O anchetă publică efectuată duminică de agenţia Kyodo a indicat că 86% dintre japonezi se tem de o creştere a infecţiilor cu COVID-19 în timpul Jocurilor şi 40% susţineau desfăşurarea probelor olimpice fără spectatori.

În prezent, Japonia a ajuns abia la o rată de 7% de imunizare a populaţiei sale şi a înregistrat 14.400 de decese din cauza noului coronavirus. O decizie privind prezenţa spectatorilor la Jocurile Paralimpice urmează să se ia pe 16 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bitcoin / Foto: Freepik
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Jeff Bezos și Elon Musk
Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...


pixel