JPMorgan se pregătește pentru eventuala intrarea în incapacitate de plată a SUA
Autor: Matei Ion
Data publicării:
JP Morgan & Chase
JP Morgan & Chase
Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a declarat că banca se pregătește pentru o eventuală intrare în incapacitate de plată a SUA, chiar dacă Congresul va evita, conform așteptărilor, acest eveniment "potențial catastrofal", prin ridicarea plafonului de îndatorare, relatează CNN, citat de Mediafax.

Într-un interviu, Dimon a declarat că JPMorgan a început să facă scenarii pentru modul în care o eventuală incapacitate de plată ar afecta piețele financiare, ratele de capital, contractele cu clienții și ratingurile de credit ale Americii. Este un lucru pe care Dimon spune că banca l-a mai făcut în timpul precedentelor situații limită legate de plafonul de îndatorare.

"De fiecare dată când apare această problemă, se rezolvă, dar nu ar trebui să ajungem niciodată atât de aproape", a declarat Dimon pentru Reuters. "Cred pur și simplu că toată chestia asta este greșită și că într-o zi ar trebui să avem o lege bipartizană și să scăpăm de plafonul datoriei. Este vorba doar de politică".

Prăpădul vine spre sfârșitul anului. Avertismentul băncii Morgan Stanley

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat marți în fața parlamentarilor că guvernul federal va rămâne fără bani până la 18 octombrie, pregătind terenul pentru o potențială incapacitate de plată dacă Congresul nu ridică limita de îndatorare.

Dimon a declarat că JPMorgan analizează contractele clienților pentru a se pregăti pentru o eventuală incapacitate de plată.

"Dacă îmi amintesc corect, ultima dată când ne-am pregătit pentru acest lucru, ne-a costat 100 de milioane de dolari", a spus el.

JPMorgan a refuzat să facă alte comentarii.

În timpul unei audieri de la începutul acestui an, Dimon a declarat că, în timpul dezbaterilor anterioare privind plafonul datoriei, banca a investit timp și bani pentru a investiga ce ar putea însemna un default al SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel