Austeritate în numele credinței: Papa Francisc, arhitectul unei revoluții financiare
Papa Francisc, reformatorul...
Odată cu comerţul online din ce în ce mai răspândit în Europa, retragerea de pe piaţă a produselor defecte este din ce în ce mai complicată, iar consumatorii sunt şi mai vulnerabili la riscurile unui obiect care nu îşi îndeplineşte funcţia sau mai rău pune în pericol siguranţa celor care îl folosesc, arată Euronews citat de RADOR.
Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, care a prezentat raportul anual al UE privind mărfurile periculoase, numit "Safety Gate", consideră că mecanismul de descoperire a produselor defecte funcţionează destul de bine.
"Anul trecut am detectat multe produse periculoase, dar am văzut că marile magazine online au reuşit să elimine aceste produse de pe platformele lor foarte rapid, în mai puţin de două zile lucrătoare", a afirmat Reynders pentru Euronews.
Potrivit raportului, dintre toate produsele marcate ca fiind nesigure pe piaţa europeană, 50% provin din China, 22% provin din Spaţiul Economic European (ţările UE plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) şi 28% din restul lumii.
Majoritatea prezintă riscuri legate de substanţe chimice sau pericol de rănire şi sufocare în timpul utilizării. În fruntea listei se află jucăriile, însă printre produsele retrase de pe piaţă se află şi automobilele.
Printre produsele marcate ca fiind periculoase în 2022 se numără măştile sanitare, care nu îndeplinesc cerinţele minime sau aparatele foto pentru copii, care conţin o cantitate excesivă de substanţe chimice, dăunătoare pentru sistemul reproducător şi pentru rinichi.
Toate produsele interceptate au fost excluse din circuitele de vânzare şi multe dintre acestea au fost rechemate direct de către producători, cu obiectivul de a corecta defectele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Papa Francisc, reformatorul...
Scade numărul firmelor intrate...
Acționarii au aprobat în AGA un...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...