Kim Jong Un promite și mai mult arme nucleare și schimbă șefii de la vârful Apărării
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Kim Jong Un / Foto: KCNA
Kim Jong Un / Foto: KCNA
Kim Jong Un își înlocuiește mâna dreaptă în comisia de apărare. Schimbarea conducerii vine după un număr record de rachete lansate.

Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, a efectuat o reorganizare radicală a conducerii sale, inclusiv a șefilor militari, în timp ce a promis să consolideze puterea nucleară a țării în noul an.

Ri Yong Gil a fost numit vicepreședinte al Comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor pe care Kim îl conduce, înlocuindu-l pe Pak Jong Chon, a anunțat duminică agenția de știri stat Korean Central News Agency.

Kang Sun Nam preia funcția de ministru al apărării, înlocuindu-l pe Ri, în timp ce Pak Su Il a fost numit șef al Statului Major General al Armatei Populare Coreene, într-o reorganizare care a implicat și alți membri ai personalului economic și de securitate.

Pyongyangul își revizuiește în mod obișnuit conducerea, iar cea mai recentă reorganizare vine la sfârșitul unei conferințe de partid de aproape o săptămână, în timpul căreia Kim a declarat că Coreea de Nord ar trebui să producă și mai multe arme nucleare pentru a contracara ostilitatea SUA și a Coreei de Sud.

Coreea de Nord a lansat peste 70 de rachete balistice anul trecut, în timp ce Kim nu s-a declarat dispus să revină la discuții cu privire la arsenalul său nuclear. 

Coreea de Nord nu a oferit motive detaliate pentru schimbările de conducere.

Citește și:

După doi ani, Rusia a reluat transportul feroviar spre Coreea de Nord însă prima încărcătură a fost una bizară

Serviciile de transport feroviar de marfă între Rusia și Coreea de Nord au fost restabilite pentru prima dată din 2020, când au fost suspendate din cauza pandemiei COVID-19.

Primul tren a plecat din Rusia și va ajunge în Coreea de Nord prin punctul de trecere a frontierei Khasan-Tumangan, în sud-estul Rusiei.

Trenul a fost încărcat cu o încărcătură deosebită: 30 de cai de rasă pură Orlov Trotter au fost de fapt încărcați în trenul care se îndrepta spre Coreea de Nord. Căile Ferate Ruse ar fi afirmat că următorul tren cu destinația Phenian va fi încărcat cu provizii medicale. Cu toate acestea, data exactă a transportului nu a fost făcută publică deocamdată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel