Majorarea pensiilor, blocaj pentru următorii 50 de ani? Ciolacu: Este posibil
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Marcel Ciolacu / Foto: Crișan Andreescu
Marcel Ciolacu / Foto: Crișan Andreescu
Marcel Ciolacu a vorbit despre majorarea pensiilor.

Cosmin Prelipceanu l-a întrebat pe Marcel Ciolacu dacă această majorare care urmează o să fie ultima în următorii 50 de ani, iar liderul PSD a răspuns că este posibil.

"Este posibil să fie. Cunosc anumite detalii că acest 9,4 va fi înlocuit în PNRR. Cu adevărat dacă o să avem o criză economică, o recesiune, este posibil să avem, dacă nu se îndepărtează acest 9,4, o ultimă creștere de pensie. Mai avem o marjă foarte mică, până în 12% pentru următorii 50 de ani.

Nu știu cu ce au gândit, suntem singurul stat european cu acest procent. Părerea mea este că e corect să rămânem într-o medie a UE, care e 12,6%. Obligativități de creștere a veniturilor, sunt cu totul alt lucru, nu poți să impui să rămâi într-un procent fix, care n-are treabă cu realitatea.

Este la fel cu închiderea minelor și termocentralelor, reprezentanții UE spun: "Domne, nu v-am cerut noi acest lucru, înțeleg că veniți cu documente, dar nu noi am cerut acest lucru, voi ați venit cu el.

Reforma pensiilor speciale

Să ieșim din logica de politicieni ieftini, să trâmbițăm că terminăm cu pensiile speciale, să venim cu propuneri legislative pe care le știm de la început că sunt neconstituționale.

Sunt ferm convins că această lege va trece prin Guvern cât se poate de repede și va deveni act normativ și vom îndeplini jalonul din PNRR.

Sunt modificări, de exemplu:

  • Este nepermis să ai pensia mai mare decât ai avut în activitate
  • Este nepermis să muncești 3 zile și să ai pensie profesională
  • Este nepermis să ți se calculeze ultimele 6 luni unde își pui sporuri, fiindcă vei ieși la pensie, astfel încât să ai pensia mai mare.

Dar asta nu înseamnă să vii și să blochezi justiția", a declarat Liderul PSD, pentru Digi24.

 

Ce se întâmplă în 2023 cu reducerea de 50 de bani la litrul de carburant. Marcel Ciolacu, declaraţia zilei

 

Liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a fost întrebat, luni seara, 

Liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a fost întrebat, luni seara, ce se va întâmpla cu reducerea de 50 de bani aplicată la litrul de benzină şi motorină, măsură care, în prezent, este stabilită până la data de 31 decembrie 2022.

"Din punctul meu de vedere trebuie continuată, pentru că este un instrument de a reduce inflaţia. Ne-am asumat ca anul viitor să avem o inflaţie cu o singură cifră. Se mută, dacă acum e o componentă de 77% din preţul energiei, aceasta va scădea din constituirea inflaţiei şi vor rămâne preţul la alimente care va creşte un pic pentru că este emoţia sărbătorilor, iar întotdeauna combustibilul a adus şi o scumpire pe orizontală", a spus, luni seara, la Digi24, Marcel Ciolacu. 

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: Bugetul pe anul viitor este unul sustenabil

Bugetul de stat pe anul viitor, care a intrat în dezbaterea Parlamentului, este unul "sustenabil" atât din punct de vedere economic, cât şi social, a declarat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

"Am făcut programul şi pe anul viitor, am trecut în revistă şi a făcut o prezentare ministrul Finanţelor asupra bugetului şi am avut o discuţie cu preşedinţii de Consilii judeţene, cum se vor face alocările pe anul viitor. Există o concluzie clară că este un buget sustenabil, întreg pachetul, atât economic, cât şi social, pe care îl cunoaştem deja, cu componente din bugetul naţional şi componente de la Uniunea Europeană", a afirmat Ciolacu.

"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel