Majorarea pensiilor. CCR a decis. Elena Cristian: Guvernul trebuie să facă rost de bani
13 ian, 21:02, de  DCBusiness Team
Curtea Constituțională a României a decis că Legea prin care punctul de pensie se majorează cu 40% este constituțională. Când vine însă vorba despre creșteri de pensii, guvernanții spun că este criză, că este pandemie și că nu sunt bani la buget. Este un calcul ce stă în picioare din punctul de vedere al finanțelor?
Legea trebuie respectată
Legea trebuie respectată

Aș vrea să pot răspunde, dacă aș avea în față măcar un proiect de buget. Însă atunci când îl auzi pe premierul acestei țări, fost ministru de Finanțe până în noiembrie 2019, că nu știe cum va arăta bugetul țării și că, da, va putea să vorbească după ce va vedea proiectul de buget, este greu de răspuns la o astfel de întrebare”, a declarat analistul economic Elena Cristian. 

Potrivit afirmațiilor sale, cu un proiect de buget în față, s-ar fi putut constata că ”pe undeva, unele cheltuieli s-ar putea reduce și s-ar putea să se facă rost de bani pentru aplicarea unei legi. Discuția în acest moment se poartă pe două paliere. Primul: este o lege, CCR a spus că legea trebuie aplicată și, în acest moment, eu, cetățeanul României, trebuie să știu dacă se respectă o lege care a trecut prin Parlamentul României. Pentru că, dacă acest lucru nu se întâmplă, din punctul meu de vedere, Parlamentul României are o problemă de credibilitate”, a explicat Elena Cristian la România TV. 

Citește și Planurile Guvernului Cîțu pentru PENSIONARI. Elena Cristian: Am eu un SOMNIFER pentru doamna Turcan

Cea de-a doua chestiune: dacă sunt bani sau nu. Din păcate, a subliniat ea, nu există date, cifre, ”nu există informații în legătură cu bugetul pe anul viitor, cu sursele bugetare, cu planurile Guvernului pentru creșterea încasărilor la buget, pentru reducerea evaziunii fiscale, și alte măsuri ce pot fi luate pentru a face rost de bani”. 

Din punctul meu de vedere, a continuat Elena Cristian, există o lege, ce trebuie aplicată, iar Guvernul trebuie să facă rost de bani

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă cu persoanele care ajung cu avionul în SUA

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că o...

CEZ acordă o REDUCERE pentru anumiți clienți

Furnizorul de energie CEZ va reduce cu un ban pe kWh,...

Atenționare ANM: Cod GALBEN de VÂNT și CEAȚĂ în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara...

FNUPR: Va duce PENSIONARII sub pragul SĂRĂCIEI

Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro