Majorarea pensiilor. Noile valori de la 1 septembrie
14 aug, 11:17, de  Oana Pavelescu
Proiectul de rectificare bugetară publicat recent de Ministerul Finanțelor Publice arată că valoarea punctului de pensie va crește cu 14% de la 1 septembrie 2020, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei.
Se majorează punctul de pensie
Se majorează punctul de pensie

În proiectul de rectificare bugetară este prevăzută noua valoare a punctului de pensie care se va aplica de la 1 seprembrie.

În nota de fundamentare se pune că de la 1 septembrie valoare punctului de pensie va fi majorat cu 14%, ceea ce înseamnă că acesta va crește de la 1.265 de lei la 1.442 de lei. În același document este prevăzută și majorarea indemnizației minime sociale tot cu 14%, de la 704 lei la 800 de lei.

Guvernul devansează și măsura majorărilor salariale din învățământ, mai precis pentru personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control din învățământ.

Cumpărarea VECHIMII pentru PENSIE. MODIFICARE importantă
 
"Aprobarea acestor măsuri conduce la reducerea semnificativă a necesarului de finanțare pentru majorarea pensiilor și salariilor personalului didactic, atât în anul 2020, de la 11,2 miliarde lei la 3,6 miliarde lei, cât și în anul 2021, de la 34,3 miliarde lei la 19,3 miliarde lei", se arată în documentul oficial.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reacția băncilor după încleștarea dintre Trump și Biden

Băncile din întreaga lume se pregătesc pentru...

Rolls-Royce, record de viteză a unui motor electric de avion

Rolls-Royce a anunțat a finalizat testarea tehnologiei...

Ludovic Orban: Vom reintroduce restricții

Premierul Ludovic Orban a anunțat că România va...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro