Marea Britanie investește 300 milioane de lire în două supercomputere dedicate inteligenței artificiale
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Supercomputer
Supercomputer
Marea Britanie a declarat miercuri că va aloca mai multă finanțare pentru două supercomputere care vor folosi la cercetare pentru spori siguranța modelelor avansate de inteligență artificială.

Finanțarea pentru "AI Research Resource" va fi majorată la 300 de milioane de lire sterline (363,57 milioane de dolari), de la 100 de milioane de lire sterline, sumă anunțată anterior, conform declarațiilor guvernului în cadrul unui summit privind siguranța inteligenței artificiale.

"Modelele de IA de ultimă generație devin tot mai puternice", a declarat premierul britanic Rishi Sunak pe platforma de socializare X.

"Această investiție ne va asigura că talentele din domeniul științei din Marea Britanie au instrumentele de care au nevoie pentru a face ca cele mai avansate modele de inteligență artificială să fie sigure."

Marea Britanie a declarat că două noi supercomputere, unul cu sediul la Cambridge și unul la Bristol, vor oferi cercetătorilor acces la resurse cu o capacitate de peste treizeci de ori mai mare decât cea a celor mai mari instrumente de calcul pentru inteligența artificială din Marea Britanie din prezent.

Supercomputerele care vor funcționa începând din vara anului viitor, vor fi folosite pentru a analiza modele avansate de inteligență artificială pentru a testa caracteristicile de siguranță, precum și pentru a impulsiona descoperiri în domeniul farmaceutic și al energiei curate, a declarat guvernul.

Unitatea "Isambard-AI" de la Bristol va include 5.000 de cipuri avansate de inteligență artificială de la Nvidia într-un supercomputer construit de Hewlett Packard Enterprise, în timp ce "Dawn", supercomputerul care va fi adus în Cambridge va fi furnizat printr-un parteneriat cu Dell și IMM-ul britanic StackHPC și va fi alimentat cu peste 1.000 de cipuri Intel, a precizat guvernul Marii Britanii.

Citește și: Declarația lui Elon Musk de la primul summit privind siguranța inteligenței artificiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel