Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Preconizatul tratat, de ce natură va fi? Se vorbește despre un document de tipul CETA, dintre Europa și Canada. ”Un acord de liber schimb, care să cuprindă reguli stricte și obligatorii pentru ambele părți”, explică politologul Sylvain Kahn, subliniind că ”schimburile comerciale sunt supuse declarațiilor vamale”. Ceea ce înseamnă timp pierdut pentru completarea formularelor, anagajarea de agenți fiscali, vameși, etc. Dar nu este sigur că premierul Boris Johnson, ostil liberei circulației a persoanelor, va solicita acces pe Piața unică.
Finanțe. ”Este cea mai complexă problemă, cel mai dur punct al agendei viitorelor negocieri”, afirmă Kahn. ”Din moment ce BoJo visează la un Singapore pe Tamisa, este evident că premierul britanic va renunța cu plăcere la pașaportul financiar european, ce permite băncilor să-și vândă produsele în euro, pentru a impune la el acasă o reglementare mai ușoară serviciilor financiare. De la criza din 2008, reglementarea europeană a devenit mai rigidă decât în restul lumii. În aceste condiții, europenii se tem de o concurență între piețele financiare în detrimentul lor. ”Nu cred că sunt mootive de îngrijorare. Cu cei 450 de milioane de locuitori, Uniunea Europeană reprezintă o piața cu o greutate unică, iar euro este o monedă respectată”, crede analistul.
Citește și Numărătoarea inversă pentru Brexit a început, după 47 de ani în UE
Dosarul irlandez. Pe hârtie, totul pare în regulă, totul pare reglementat: pentru a evita reapariția unei frontiere fizice, traumatizantă, între Irlanda de Nord și de Sud, s-a decis ca vameșii britanici să controleze ei înșiși dacă produsele care vin din sud corespund normelor europene pentru a putea ajunge pe Bătrânul continent. ”În principiu, nimic de reproșat acestei hotărâri, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla în practică, pentru că și aici va fi nevoie de cheltuieli cuplimentare de personal”, a explicat politologul Sylvain Kahn.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...