Marea Britanie va restricționa comercializarea investițiilor criptografice
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Marea Britanie va restricționa comercializarea investițiilor criptografice
Marea Britanie va restricționa comercializarea investițiilor criptografice
Organismul de supraveghere financiară din Marea Britanie a declarat miercuri că intenționează să limiteze comercializarea criptomonedelor și a altor investiții cu risc ridicat, o măsură care vine pe fondul unei explozii a reclamelor la criptomonede și a aprobărilor din partea celebrităților.

Modificările ar consolida avertismentele de risc din reclame și ar interzice stimulentele pentru investiții, cum ar fi bonusurile pentru noii membri sau bonusurile de recomandare a unui prieten, a declarat Autoritatea de Conduită Financiară (FCA).

O creștere a escrocheriilor în domeniul investițiilor, în special online și prin intermediul rețelelor de socializare, de când a început pandemia de coronavirus în 2020, a determinat autoritatea de reglementare să ia măsuri, cum ar fi refuzarea uneia din cinci cereri de licență din partea firmelor de investiții pentru consumatori în anul încheiat în martie 2021.

"Suntem îngrijorați de faptul că prea mulți consumatori dau pur și simplu "click" și accesează investiții cu risc ridicat fără să înțeleagă riscurile implicate", a declarat FCA.

GREVĂ la STB. Metrorex sare în ajutorul bucureștilor

Normele planificate acoperă investițiile cu risc ridicat, cum ar fi criptoactivele, inclusiv criptomonedele precum bitcoin, precum și crowdfunding-ul, acordurile peer-to-peer, mini-obligațiunile și titlurile speculative nelichide.

Măsura FCA vine în contextul în care interesul pentru monedele digitale a crescut vertiginos. În întreaga lume, un număr tot mai mare de celebrități au promovat online companii de criptomonede, unele dintre ele intrând în necazuri ca urmare

Vedeta de reality show Kim Kardashian și boxerul Floyd Mayweather Jr. se confruntă în prezent cu un proces în Statele Unite, în care se susține că celebritățile au indus în eroare investitorii în promovarea unui token de criptomonedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel