Marius Budăi anunţă câte benzinării au fost ÎNCHISE după valul de controale
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Statul compensează prețul combustibililor
Statul compensează prețul combustibililor
Ministrul Muncii anunţă rezultatele controalelor făcute la benzinării.

După nebunia cu scumpirea benzinei şi luarea cu asalt a staţiilor de carburanţi de către români, Guvernul a hotărât să trimită un val de controale asupra acestora. Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunţat care sunt rezultatele acţiunilor făcute pe partea care ţine de ministerul pe care îl conduce. 

"Inspectorii de muncă au acordat 2.276 de sancțiuni în cadrul campaniei naționale privind stațiile de carburanți, dintre care 1.766 avertismente și 510 amenzi, în valoare de 2.210.400 lei. Au fost efectuate 2.453 de controale la stațiile de carburant care au 84.389 de angajați.

Au fost descoperite și 11 cazuri de muncă la negru, iar activitatea unui operator economic a fost sistată", a anunţat Marius Budăi, ministrul Muncii. 

 

Citeşte şi: Amendă URIAŞĂ pentru benzinăria care a vândut carburant într-un recipient de 1.000 l care s-a vărsat pe şosea

 

"Ca urmare a incidentului care a avut loc in data de 10.03.2022 in municipiul Tecuci, judetul Galati, cand un vehicul care transporta un cub de 1000 litri a derapat si s-a rasturnat, iar motorina s-a imprastiat pe soseaua Galati – Tecuci, comisari din cadrul Comisariatului Judetean Galati au efectuat control la statia de carburanti la care s-a efectuat alimentarea.

In urma verificarilor facute s-a constatat ca societatea controlata a comercializat o cantitate de 600 litri de motorina catre un operator economic, care a fost incarcata intr-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1000 litri, si transportat intr-un vehicul apartinand societatii cumparatoare.

Operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile Autorizatiei de mediu detinute cu privire la activitatea desfasurata avand in vedere ca are obligatia de a realiza alimentarea cu carburantii numai in rezervoarele vehiculelor, asfel incat s-a constatat incalcarea prevederilor art. 94, alin. 1, lit. b) din OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, cu completarile si modificarile ulterioare", informează Garda de Mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel