Măsura 4.3. AFIR anunță fonduri nerambursabile, de 105 de milioane euro
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Finanțare din fonduri europene nerambursabile
Finanțare din fonduri europene nerambursabile
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunță începerea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanţare pentru infrastructura de acces agricolă, componentă aferentă submăsurii 4.3.  

Potrivit unui comunicat AFIR, sesiunea pentru primirea cererilor de finanţare se desfăşoară online în intervalul 28 octombrie 2021, ora 9:00 - 27 ianuarie 2022, ora 16:00.

Alocarea totală disponibilă pentru investiţii în cadrul acestei sesiuni este de aproximativ 105 milioane euro.

"Reamintim că sprijinul financiar este 100% nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile şi nu poate depăşi 1.000.000 de euro pentru un proiect. Trebuie avut în vedere că cheltuielile sunt eligibile până la data de 31 decembrie 2025 conform Regulamentului (UE) 2020/2220. Beneficiarii eligibili în cadrul acestei linii de finanţare sunt unităţile administrativ teritoriale şi/sau asociaţii ale acestora, constituite conform legislaţiei naţionale în vigoare", se menţionează în comunicat.

Potrivit AFIR, pragul de calitate lunară pentru depunerea proiectelor este de 95 de puncte în perioada 28 octombrie 2021 - 27 noiembrie 2021, ulterior scade la 60 de puncte pentru perioada 28 noiembrie 2021 - 27 decembrie 2021 şi atinge pragul minim de depunere a unei cereri de finanţare de 20 de puncte în intervalul 28 decembrie 2021 - 27 ianuarie 2022.

"Depunerea continuă a proiectelor în cadrul sesiunii se opreşte înainte de termenul limită prevăzut în nota de lansare, atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse de la începutul sesiunii având un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate aferent lunii respective ajunge la 150% din nivelul alocării sesiunii, cu excepţia primelor 5 zile calendaristice din fiecare etapă de depunere, când depunerea proiectelor se realizează indiferent de nivelul plafonului", se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii AFIR susţin că una din condiţiile esenţiale de finanţare este ca investiţia să fie racordată la un drum existent. Totodată, solicitanţii trebuie să facă dovada proprietăţii sau a dreptului de administrare a terenului pe care se realizează investiţia. Prin proiectele depuse se vor finanţa investiţii în construcţia, extinderea şi/sau modernizarea drumurilor de acces agricole către ferme (căi de acces din afara exploataţiilor agricole).

Citește și: Romgaz, acord cu ExxonMobil pentru achiziţiei participaţiei în proiectul Neptun Deep

Submăsura 4.3. Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice este prinsă în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...


pixel