Măsură cu efect imediat pentru diminuarea facturii la energie. Propunerea AFEER
Autor: Matei Ion | 27 aug, 15:33
Acești consumatori vor putea amâna plata facuturilor la gaze și energie electrică timp de șase luni
Acești consumatori vor putea amâna plata facuturilor la gaze și energie electrică timp de șase luni
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER) face un apel la autorităţi cu solicitarea expresă ca specialiştii din întreg sectorul energetic să participe, alături de cei din instituţiile statului, la consultările legate de evoluţiile, dar şi la deciziile privind piaţa de energie din România, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

AFEER, printre altele, solicită autorităţilor o consultare cât mai largă a specialiştilor din domeniul energetic, înainte de a lua decizii ce influenţează activitatea în sector. De asemenea, membrii AFEER vin cu propuneri concrete pentru scăderea facturii consumatorilor.

Propunerile AFEER pentru diminuarea imediată a facturii consumatorilor vizează reducerea sau scutirea de la plata TVA a energiei electrice şi a gazelor naturale, scutirea de la plata accizei şi acoperirea parţială a facturii de utilităţi prin adoptarea urgentă a Legii privind consumatorul vulnerabil.

Verifică dacă furnizorul ți-a ''umflat'' factura la curent. Două metode la îndemâna oricui

Totodată, propunerile AFEER pentru diminuarea facturii consumatorilor în viitor vizează implementarea măsurilor de creştere a eficienţei energetice, adoptarea unor măsuri legislative pentru promovarea construcţiei de noi capacităţi de producţie, precum şi urgentarea deciziei privind exploatarea gazelor din zona economică exclusivă a României la Marea Neagră.

În acest sens, AFEER a transmis o scrisoare deschisă Prim-ministrului Florin Cîţu, Preşedintelui Senatului - Anca Dragu, Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, Ministrului Energiei, Virgil Popescu, Preşedintelui ANRE, Dumitru Chiriţă, Preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, Preşedintelui Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, Sandor Bende şi Preşedintelui Comisiei pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senatul Romaniei, Lorant Antal.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro