Măsuri pentru angajații intrați în șomaj tehnic. Ce se întâmplă

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru
Guvernul va lua foarte curând măsuri de sprijin pentru angajaţii acelor companii care au intrat într-o situaţie dificilă cauzată de efectele economice ale epidemiei de coronavirus, a transmis miercuri ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, pe contul său de Facebook.

Ministrul Muncii a folosit hashtag-ul #şomajtehnic în postarea sa, indicând astfel că măsurile de sprijin îi vor viza pe angajaţii care intră în şomaj tehnic.

"Vreau să ştie toţi partenerii noştri că am citit toate adresele, toate sugestiile, toate solicitările primite. Primele măsuri vor fi luate foarte curând şi răspund nevoii de a oferi măsuri de sprijin pentru angajaţii acelor companii care au intrat într-o situaţie dificilă cauzată de efectele economice ale epidemiei de Coronavirus#somajtehnic", a transmis Violeta Alexandru.

Dacia își închide porțile. Ce se întâmplă cu muncitorii

Ministrul Muncii a adăugat că au fost finalizate normele metodologice pentru aplicarea legii privind zilele libere.

"Am terminat şi normele metodologice pentru aplicarea legii privind zilele libere. Am apreciat mult mesajele celor care mi-au spus că înţeleg faptul că zilele libere se vor acorda celor a căror activitate nu se poate desfăşura de la domiciliu/în regim de telemuncă. Pentru că trebuie să muncim în continuare, cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie posibile. Oamenii trebuie să aibă locuri de muncă, firmele trebuie să continue să funcţioneze ca să plătească salarii angajaţilor. M-am bucurat când am văzut că s-a înţeles acest lucru", a notat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a apreciat că va fi necesar un efort financiar guvernamental considerabil pentru aplicarea legii zilelor libere.

"Sunt domenii în care activitatea nu poate fi întreruptă. Pentru acestea, cu un efort financiar considerabil, pentru că zilele libere sunt mult mai mult decât cele la care s-a gândit legiuitorul (anume condiţii meteo care determină închiderea şcolilor) am gândit soluţii. Le mulţumesc tuturor celor care, în condiţii de maximă protecţie, îşi continuă activitatea. România nu se poate închide, fiecare dintre noi şi noi toţi avem nevoie de resurse. Ele vin când se munceşte în România, în program flexibil, de la domiciliu, în telemuncă. Toţi partenerii noştri, toţi românii, trebuie să ştie că nu trec singuri prin această perioadă dificilă", a transmis Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Casă de schimb valutar
Tractor
Farmacie

Trump a pus gând rău producătorilor de medicamente

Nu este pentru dată când președintele american atacă...

Christine Lagarde / Foto: BCE / Flickr
Platformă
Banca Naționala a României
ANAF / Foto: DCBUsiness
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cu ochii pe grafice / FOTO: Freepik
Statul vrea să investească în fabricile de alimente / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Pensionară / Foto: Freepik
Freepik.com
Firmele scapă de încă o serie de hârtii / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Contor electric / Foto: Arhivă
Veterinar / Foto: Freepik

Reglementări dure pentru farmaciile veterinare

Unitățile farmaceutice veterinare trebuie să respecte...

Foto: Freepik.com
Euro depășește dolarul / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Foto: Reuters
Vladimir Putin / Foto: Kremlin
SUA vs China

pixel