Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Studiul a stabilit că mătasea cel mai bun material pentru realizarea măștilor din țesături. Datorită ochiurilor fine și a calităților sale hidrofobe, această fibră naturală este materialul textil ideal pentru a opri circulația picăturilor și a aerosolilor care transportă coronavirusul, asigurând în același timp cea mai bună respirabilitate.
Devenită un accesoriu esențial în viețile noastre în pandemie, masca de protecție ia multe forme, fiecare cu calități specifice. Dacă masca chirurgicală a devenit accesoriul cotidian al nostru (transport, birouri etc.) și cea FFP2 în spitale, au apărut și măști de țesătură „alternative”. Avantajul lor: sunt lavabile și reutilizabile, așa că Academia de Medicină le recomandă pentru uz zilnic.
Primul oraș european care impune purtare măștii 24 de ore din 24
Mai multe laboratoare au făcut comparații în ultimele luni ale efectului de filtrare a diferitelor tipuri de măști și, în rezumat, experimentele arată - în mod surprinzător! - că materialele textile cu cea mai ”bună plasă” și cel mai mare număr de straturi sunt și cele care blochează circulația aerului permit mai bine accesul picăturilor și aerosolilor încărcați cu particule virale în timpul tusei. Dezavantajul este disconfortul pe care îl provoacă, mai ales din cauza transpirației care nu se poate evapora.
Măști eficiente și respirabile datorita calității hidrofobe a mătăsii
Soluția, potrivit unei echipe de biologi de la Universitatea din Cincinnati (Statele Unite), este mătasea! Acest material natural produs de viermii de mătase (larvele Bombyx mori) are avantajul de a fi mult mai hidrofob decât bumbacul sau poliesterul. În mod clar, fibrele de mătase resping moleculele de apă și împiedică picăturile potențial infectate cu viruși precum Sars-Cov-2 să treacă prin rețeaua sa, care este, de asemenea, foarte strânsă. O calitate suplimentară a țesăturii de mătase este aceea că se și usucă repede și se poate respira mult mai bine prin acest material.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...