Medicament de tuse retras din farmacii. Reacții periculoase
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Medicii au fost îndemnați să nu mai recomande preparatul
Medicii au fost îndemnați să nu mai recomande preparatul
Este vorba de un preparat cunoscut, recomandat inclusiv copiilor, în special în perioade de gripă. Medicamentul a fost însă retras din farmacii din cauza efectelor secundare care ar putea cauza apariția altor probleme de sănătate. 

Este vorba de Eurespal, un tratament contra tusei produs în Franța de Laboratoarele Servier, unde se comercilizează sub numele Pneumorel.

Problema este că, vândut sub formă de sirop sau comprimate, acest medicament de combatere a tusei poate provoca tulburări ale ritmului cardiac, aritmii. Riscul dispare odată cu oprirea tratamentului.

Citește și Apare un gigant al tratamentelor împotriva cancerului

Interesant că, în Franța, medicamentul se află în vânzare din 1987, dar numai acum Agenția națională pentru securitatea medicamentelor (ANSM) a decis efectuarea unor teste suplimentare, după înmulțirea cazurilor de aritmii cardiace determinate de una dintre substanțele componente ale Eurespal.

Studii suplimentare au fost realizate, de asemenea, de Agenți europeană a medicamentelor. În urma concluziilor celor două instituții, s-a hotărât retragerea preparatului în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel