Mega-bombă. China începe anul în forță! VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Bombardierul chinez H-6K a efectuat lansarea
Bombardierul chinez H-6K a efectuat lansarea
O mega-bombă made in China. Beijing a anunțat că a testat cea mai puternică bombă non-nucleară din dotarea forțelor sale armate, nefolosită până acum. 

Pentru prima dată, China a testat un nou tip de bombă aeriană masivă, a anunțat agenția Xinhua, fără a preciza nici data efectuării exercițiului, nici locul exploziei, nici raza de acțiune a armei. Căteva explicații au venit din partea analistului militar Wei Dongxu, potrivit căruia ”acest nou tip de bombă poate distruge cu ușurință și complet ținte terestre fortificate, precum clădiri consolidate, bastioane și adăposturi ale apărării”.

”De asemenea, ea poate fi utilizată pentru eliberarea unei zone de debacare sau pentru trupe de desant, în cazul în care locul respeciv este acoperit de obstacole, precum păduri”, a adăugat expertul chinez, citat de cotidianul Global Times. Bomba a fost construită de compania Norinco, gigantul chinez al industriei de armament.

Spre deosebire de bomba americană

Supranumită ”versiunea chineză a mamei tuturor bombelor”, din cauza potențialului ei de distrugere, bomba se dorește a fi ecoul a Massive Ordonance Air Blast (MOAB) americană, lansată în Afganistan în aprilie 2017. La acel moment, scopul a fost distrugerea rețelei subterane deținută de grupul terorist Statul Islamic în estul țării. Președintele Donald Trump s-a declarat, atunci, ”mândru” de armata lui și a salutat ”succesul”.

Citește și Armata fantomelor! China lucrează la ceva înfricoșător!

Spre deosebire de bomba americană, mai impozantă (9 metri lungime), proiectilul chinez, lung de aproximativ 5 - 6 metri, poate fi transportat de un bombardier mai mic. Ceea ce, în opinia lui Wei Dongxu, este un lucru pozitiv. ”Bomba americană este atât de mare, încât el trebuie transportat mai degrabă cu un avion de transport decât de un bombardier”, a estimat interlocul publicației Global Times. Mai mult, un bombardier zboară mai repede și poate repera țina mai bine decât un avion de transport.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel